Da jeg var rundt 16, kom jeg inn i freelancing for grafisk design gjennom en liten non-profit. De trengte noen plakater og bokomslag, og jeg skjønte at jeg kunne gjøre det ganske enkelt. Jeg håndterte tingene godt i min alder og gjorde et par dollar slik at jeg kunne kjøpe sko for de første skoledagene. Da jeg fortsatte å gjøre dette, skjønte jeg at jeg virkelig likte jobben og var selv interessert i å gjøre noe webdesign. Det kunne ikke være mye annerledes, ikke sant?

Gutt, var jeg feil. Jeg satte opp butikk på nettet og gikk på jakt etter kunder. Jeg fikk noen inn, og jeg skjønte straks at jeg ikke ville håndtere dette like enkelt som mitt utskriftsarbeid. Det var så mange ting jeg måtte gjøre og så mye informasjon jeg trengte å vite om nettet generelt. Jeg var åpenbart dårlig forberedt. Opp til omtrent 3 år siden var jeg veldig fornøyd med webdesign bare fordi det var så beskatning.

Rask frem til i dag, og jeg har et nytt utseende på webdesign. Mange av de kampene jeg gikk gjennom med kundene mine på webdesign, antok jeg kunne bli tatt vare på på mange måter. Jeg ser tilbake i dag på mine feil og legger merke til hva jeg kunne ha gjort bedre. Her er 7 store feil jeg laget da jeg prøver å ikke lage nå.

Uansett papirarbeid

papirer

Vi er reklamer, og vi pleier å gjøre ting kreativt. Dessverre betyr det at noen av oss glemmer kontrakter, trender, forslag, etc. Dette er imidlertid en av de viktigste tingene du kan ha som en designer av noe slag. Papirarbeidet ditt gir deg et referansepunkt med klienter når ting begynner å gå galt.

Kontrakter er vanskelig å virkelig jeg opp hvis du ikke har en advokat. Briefs er vanligvis noe klienten kommer opp med, og du følger den. Fordi jeg jobber med mindre bedrifter, skriver jeg vanligvis opp forslag (i likhet med bud). I disse forslagene går jeg over hele prosessen fra start til slutt. Jeg inkluderer også designelementer jeg vil implementere og eventuelle andre anbefalinger.

På slutten av mine forslag, inkluderer jeg også en liste over priser. Jeg gir også alternativer for elementer (for eksempel bare webdesign og webdesign med WordPress-utvikling). Tanken er å være så klar og konsis som mulig. En gang er vi enige om at vi beveger oss fremover og jeg har en faktura.

Alt dette gjør at jeg kan holde på rette spor, det klargjør prosjektet og gir meg muligheten til å gå tilbake over ting hvis det er noen uoverensstemmelser. Dette er ekstremt viktig i webdesign, spesielt hvis du prøver å drive dette som en lukrativ bedrift.

Sløvete første utkast

slurvet

Jeg har gjort dette før, og det gjør ingenting, men setter meg tilbake. Det er tider når mitt første utkast er tidsfrist, eller jeg drar bare foten om et prosjekt. Jeg åpner Photoshop og kaster bare ting rundt. Jeg heter ikke lagene mine, lager et rutenett, eller til og med lage farger. Jeg vinger bare den.

Dette er en stor feil. Mange ganger antar jeg at klienten misliker og vil ha en annen design. Sjelden skjer det - de vil nesten alltid ha mindre endringer. Problemet er når det er på tide å gjøre disse endringene, ingenting er i orden, og jeg ender med å legge til enda mer tid å omforme og fikse ting.

Selv om du er nær en frist, vil jeg anbefale å ta deg tid til og med på de første utkastene. De er viktige. Jeg vil også fortelle deg at alle deler av arbeidet ditt og prosjektet er organisert, spesielt hvis du avleverer redigerbare leveranser. Gi navn på lagene dine, opprett fargeprøver og hold det klart og konsistent.

Ikke sketching

skisse

Etter en viss tid begynner du å tro på deg selv som webdesigner. Noen ganger kan du kanskje begynne å tenke at du ikke trenger å skisse ut ideene dine. Du åpner bare Photoshop eller til og med kodeditoren din og dykker rett inn. Du kan være bra, men det er bare en dårlig ide.

Sketching lar deg gjøre feil og finne ut dine løsninger når du går. Å gå rett inn i ditt første utkast tillater ikke nødvendigvis det. Ved å skissere utkastet kan du også slå enhver type kreativ blokk. Noen ganger ser du det ikke bare på skjermen, men også på papir, hvor du kan slette og redigere mens du går - du vet at det ikke må være perfekt der.

Bortsett fra kreativt, kan du skisse dine ideer ned og finne ut hvordan du kan se dette webdesignet responsivt. Mange ganger har jeg nettopp opprettet et vanlig skrivebordsside og håpet på det beste. Når du trekker dine ideer ut, kan du virkelig få ideer om hvordan du vil at arbeidet ditt skal sees i alle størrelser. Skisse er ikke bare en ting for kunstnere, men det er en fin måte å samle tanker på.

Utilstrekkelig testing

testing

En av mine minst favorittdeler med å designe og utvikle er testfasen. Det er et enkelt skritt å ønske å hoppe over, for det er nesten alltid den delen hvor de fleste ting går galt. Det er fortsatt utrolig for meg hvordan et nettsted kan se perfekt ut i en nettleser og forferdelig i det neste. På grunn av dette må vi gjøre omfattende test for å sikre at den fungerer overalt.

Det er mange korte kutt for dette trinnet, inkludert oppdateringer og nettsteder som fungerer som forskjellige nettlesere. Imidlertid har jeg funnet at de fleste av disse ikke fungerer og kan ende opp med å gjøre situasjonen verre verre.

Enten du prøver å reagere eller over nettlesere, må du prøve å sørge for at du har mange av disse lett tilgjengelige. For å unngå mye testing må du sørge for at design og kode er perfekt på forhånd. God ren design og kode kan gå langt.

Læring mens du går

lære

Det har skjedd for oss alle. Vi må implementere noe nytt i vårt design som vi aldri har gjort før. Så, vi undersøker det og det virker som det ikke kan være så vanskelig å gjøre. Ikke sant?

Feil. Læring på fluen er aldri den beste ideen, spesielt hvis du jobber med noe med en frist, for en klient og / eller med en partner. Årsaken er fordi de fleste ganger vi ikke har en god forståelse for det. Sikker på at vi kan kopiere og lime inn kode, men når det ikke fungerer eller messer med noe annet i et design, er vi sannsynligvis ikke alle dyktige på å fikse det.

Tydeligvis sier jeg ikke at du ikke skal lære nye ferdigheter. Lær så mye du vil, men på fritiden din. Når du trenger å gjøre noe på farten, prøv å finne noen som vet hva de gjør. De får det gjort raskere og mye mer effektivt enn du kanskje kan. Og når alt er alt gjort og perfekt, kan du til og med be den personen om å lære deg noen ting.

Finne opp hjulet på nytt

hjul

Designere liker å tenke på seg selv som problemløsere. Design er vår metode for å prøve å fikse ting. Hvis en kundes nettsted for eksempel ikke konverterer som det burde, vil vi ta en titt rundt og anbefale noen endringer. Det er slik vi burde operere.

Hvordan vi løser problemet er det som gjør oss alle forskjellige. Vi streber etter å finne de riktige løsningene på en innovativ måte. Imidlertid gjør mange designere en feil i å prøve å være for innovativ og kreativ ved å prøve å gjenoppfinne hjulet eller komme opp med helt nye løsninger.

Selvfølgelig er dette ikke absolutt, men poenget er at det finnes løsninger på alle problemer der ute, vi må bare finne dem. Hvis nettstedet ikke konverterer, trenger du ikke å lage et nytt skript eller stykke kode. Det kan være så enkelt som en klebrig knapp eller oppfordring til handling.

Vi kan vise vår kreativitet gjennom gjennomføringen av ideene. Apple oppdaget ikke MP3-spilleren, men de utførte det bedre enn noen andre.

Over-design

Verdens verste nettsted noensinne!

Ved utførelsen er det viktig at du ikke overdesigner. Hva jeg mener med dette er cluttering dine sider, har alt for mange farger og gjør ting forvirrende.

Mens designere løser problemer, vil vi gjøre dem på en måte som fortsatt er estetisk tiltalende. Oppgaven er å alltid sørge for at våre design er lesbare, lesbare og enkle å bruke. Som jeg sier igjen og igjen, vil du designe på en måte som er intuitiv; la som om noen aldri har sett et nettsted før og design for den personen.

Konklusjon

Det ser ut til at det er mange regler for å designe for nettet. Men det handler bare om å være smart med arbeidsflyten din og designen din. Det er sjelden å få et webdesign prosjekt hvor ting går jevnt som det bare er naturen til bransjen. Men disse er bare måter å sørge for at du kan gjøre alt menneskelig mulig på slutten.

Hvilke feil har du gjort tidligere du forsøker å unngå? Hvilke feil ser du andre gjør? Gi oss beskjed i kommentarene.