I de siste 5 + årene har jeg vært i webutviklingsmarkedsføring i en eller annen form eller form. Fra kundene til reisen har det vært en interessant reise, minst sagt. Jeg har gjort alt: salg, digital markedsføring, betalt, organisk, messer, innholdskurering / opprettelse, etc.

Jeg er nå på scenen i min karriere når neste generasjons markedsførere spør meg om hva jeg skulle ønske jeg hadde kjent før jeg kom inn i bransjen. Jo, jeg kunne vokse lyrisk om godt innhold, eller lage en liste over SEO-verktøy / tips / triks / liv hack. Heck, jeg kunne til og med lage "veiledning" for å snakke om B2B-salgsslag. Men det vil jeg ikke. Alt ovenfor vil forandre seg, utvikle seg og utvikle seg når nye trender tar tak. Snarere bestemte jeg meg for å holde det ekte. Således er det det jeg egentlig skulle ønske jeg hadde kjent da jeg startet i denne galne utviklingsverdenen:

1. Åh-min-gud-er-der-en-masse-av-buzzwords

På ekte. De er overalt.

Eksempel samtal: "Hei der, Jeff. Har du et øyeblikk for meg å vise deg vårt nye SaaS-verktøy som lar oss retarget våre verdiskapende tjenester til beslutningstakere på de beste B2B CRM-selskapene i vår demografiske målrettede plassering? Vi må også slippe våre potensielle potensielle ledere i vår drop-e-postkampanje. Det er vist å konvertere minst 20% av e-postmottakene til kvalifiserte-varme ledere, slik at du kan legge dem til pipeline for Erica, vår Relationship Success Manager, for å pinge dem eller snakke med dem 'offline.' Tross alt er hun en, "Growth Hacking Prodigy." PS - Har du forrige måneds Onboard KPI-nummer? Vi må vise avkastningen på vår betalte mediekampanje og sammenligne den med vårt virale organiske rekkevidde for siste QTR. Åh, riktig, beregningene er i Marketing Cloud. Dumme meg. Hashtag hjernen fart! "

Virkelige samtaler, barn. Ingen løgn.

2. Wow, et nytt verktøy?

Tidlig i din karriere innser du at sporing av alt på nettet er ganske darn viktig. Bra for deg!

Å være den gode medarbeider du er, innser du: "Jinkies, mitt webutviklingsselskap burde være på Twitter . "Så, du registrerer dem for Twitter. Deretter leser du noen artikler om sporing av beregninger og innser: "Jinkies, jeg trenger litt planlegging og sporing av verktøy." Så du finner Buffer ... så oppdager du Tweetdeck ... så snubler du over Hootsuite og så innså du plutselig at din Hubspot Kontoen har disse funksjonene. Men det er mer! Hva med å måle antall sosiale aksjer? jeg antar Buzzsumo . Eller kanskje Klear ? Topsy virker kult. Wow, Radian6 virker pent. Hvorfor ikke Twitter Analytics ? Du fortsetter søket ditt til du snubler over Annie Cushing Må-ha verktøy som har 50 + sosiale verktøy. Men du er ikke ferdig. Du oppdager Produktjakt , et sted som fremhever alle nye oppstart / verktøy på markedet. Du graver noe og finner verktøy for markedsførere og veksthackere (35 + verktøy), Verktøy for forfattere (30+), Verktøy for oppstart (40+) ... og det går bare igjen og igjen.

Det er bokstavelig talt nye verktøy hver uke.

3. Åh, du er en "gründer" ... flott

Å, menneskene og personlighetene du kommer til å snakke med i webutvikling! I mange webutviklingsbutikker er ressursene stramme. Firmaet ditt kan være litt strapped, så de kan trenge deg til å hjelpe kvalifisere noen potensielle kunder. Ikke et problem! Du ønsker velkommen sjansen til å faktisk engasjere seg med de menneskene du jobber for!

Du får din første klientvendte rolle og samtalen kan gå slik: Du: "Fortell meg om din appidé!" Utsikt: "Vel, jeg vil at det skal være som Vibor, Tango og WhatsApp, med et sosialt nettverk som Facebook og video streaming tjeneste som YouTube. Oh, og det burde ha emojis. Det må ha et innebygd emoji teksting alternativ. Og brukere skal kunne skrive anmeldelser anonymt som forsvinner etter 16 sek. " Du: " Okaaay ... Vel, alle de tingene har blitt gjort veldig bra i andre apps. Ikke for å si at du ikke kan gjøre dette, men hva gjør ideen din unik? " Prospect: " Jeg kan ikke fortelle deg før du signerer en 20-årig NDA. Vi må skynde oss. Jeg er redd, ideen kan bli tatt og distribuert av en annen app-ide-oppfinner. " Du: " Okaaay ... Vel, har du noen wireframes, eller vet hvilken plattform du vil utvikle på? " Prospect: " Jeg aner ikke hva noe av det betyr. Se, jeg har lest mye om Mark Zuckerberg og Steve Jobs. Jeg sier ikke at jeg er dem, men jeg vet at jeg har en unik, markedsendrende ide. Jeg har bare ingen anelse om hvordan du gjør noe av det. Det er der jeg trenger din hjelp. " Du: " Okaaay ... Vel, dette vil bli dyrt. Hva er budsjettet ditt? " Utsikt: " Jeg har $ 2 237. Etter at du har signert NDA, kan vi snakke egenkapital. For dine tjenester vil jeg gi deg 0,5% av selskapet. Jeg er en gründer. "

Virkelige samtaler, barn. Ingen løgn. "Entreprenør" møter er de beste.

4. Vent, hvor mange konkurrenter har vi ??

Så du kommer gjennom din første buzzword-drevne markedsføringskampanje. Rått. Dessverre innser du at det ikke var så vellykket som du trodde. Jeg mener, hvem vil ikke ha webutvikling og apphjelp? Du så Google, "app-utviklere [din by]" eller "webutviklingsselskaper [din by]", eller til og med "beste app-selskap i [din by]." Du venter 2,3 sekunder for Google å fylle ut resultatene og .... Konkurrenter! Konkurrenter overalt!

Bare i USA er det over 150.898 webutviklingsselskaper . Åh, og det er Canada, India og Storbritannia. Og fordi verden er koblet sammen, er hver eneste av dem din direkte konkurrent. Ingen spøk. Vi har mistet virksomheten til Øst-Europa før (vi er basert i Atlanta og LA). Jo, det kan du si at ikke alle disse selskapene tilbyr de samme tjenestene. Jeg er 100% enig. Men det rene volumet av andre selskaper som gjør det du gjør, kan være skremmende. Sett inn buzzword om, "finn din unike verdioppstilling" her.

5. Du er en maven? Jeg kunne ha svoret at du var en rockestjerne

Når du utvikler deg til din karriere innen webmarkedsføring, vil du uten tvil bli bedt om å delta på en markedsføringskonferanse. Dette er en flott opplevelse, og jeg vil anbefale deg å gå. Det er bokstavelig talt hundrevis av digitale markedsføringskonferanser . Du slår deg på BlogHer '16 (Et vanskelig valg med tanke på det er også iRetreat , FitBloggin '16, og UnGagged Konferanse) og er klare til å møte andre akkurat som deg i det digitale markedsføringsområdet. Hurra!

Og du gjør ... bortsett fra at de ikke er noe som deg. De går etter titler som Social Media Maven, Social Growth Hacker, Social Sharing Lifestyle Architect, Idea Inventor 2.0, Digital Media Rock Star, Content Librarian, og Enkelhetstekniker. Disse menneskene spiser og puster, men du er ikke helt sikker på at de er menneskelige. Merkelig nok, når du ser dem på konferansen neste år, er deres titler helt forskjellige.

6. Dette blogginnlegget kommer helt til å gå viralt ... og det mener jeg at det suger

Etter at du har få uker / måneder / år under beltet ditt, begynner du sakte å finne ut hvordan SEO fungerer og hvilke typer innhold som er relevante / hva kundene dine vil ha. Inntil dette tidspunktet, vil innholdet ditt sannsynligvis rettes opp suge. Ta håp! Godt innhold vil skinne gjennom ... men det vil ta mye forfremmelse og sannsynligvis må være ti ganger bedre enn resten. Ikke overbevis innhold.

Les blogger fra det beste, gjør gode ting og se hvilke pinner. Du vil bli enda bedre for det.

7. Jeg visste ikke at min spammappe kunne være så full

Når du begynner å få tak i hele jobben, begynner du faktisk å se noen digitale gevinster. Det betyr at sidene rangerer i Google, og folk begynner å komme til nettstedet ditt organisk. Gratulerer! Din pris: Spam for resten av din tid hos firmaet!

Her er tingen: folk blir bokstavelig talt betalt for å finne nettsteder / bedrifter som har det bra og krever dem (AKA SPAM-byen). Jeg har nettopp fått en stund å skrive denne artikkelen. På ekte. Oh, og det er mer! Husk alle verktøyene du prøvde? Vel, de har din e-post nå. Snart vil de (på en ukentlig / daglig / time-basis) sende deg en e-post til å sitte på demo, prøve tjenesten og kjøpe, kjøp, kjøp! Med mindre du eksplisitt forteller dem å slutte å sende deg e-post (og noen ganger hvis du gjør det), vil de aldri. Selv om du ikke svarer.

8. Wow, jeg elsker virkelig dette

Hvis du ikke løper etter år 2 i webmarkedsføring, er det sannsynligvis fordi du elsker det. Seriøst finner jeg litt vridd og nydelig glede fra alt det som er beskrevet ovenfor. Jeg elsker læring, så jeg kan ikke vente på det neste verktøyet. Jeg liker å lytte, så entreprenører har alltid et øre. Buzzwords og jobbtitler gir meg gode fôr til morsomme samtaler hjemme og lar meg skille hvem som er legitim og hvem som bare spiller. Og konkurransen? Hei, de har ikke meg eller mitt team som jobber for dem. Og jeg tror det er en darn stor fordel for oss. Spammerne, vel, de suger. Men hei, selv de som ønsker å synge, finner alltid en sang ... Uansett hvor viktig de er.

Utvalgt bilde, markedsføringsbilde via Shutterstock.