Jeg har faktisk brukt beta-versjonene av både Affinity Designer og Affinity Photo for en liten stund nå, i mitt daglige arbeid. Gitt deres beta status, har jeg ikke gått så langt som å designe hele nettsteder med disse appene eller noe av den typen, men jeg brukte dem til små, raske oppgaver bare for å få en følelse for dem. Jeg forblir behørig imponert.

Affinity Designer har kommet langt. I min erfaring går det fort, det er stabilt, og ting blir bare litt rart når jeg bruker skjermkortets dynamiske superoppløsningsfunksjon til å late som om jeg har en 4K skjerm for virkelig store skjermbilder.

Affinity Designer har kommet langt ... Med hensyn til fart har den overgått ... Inkscape, etter miles, og den overgår Illustrator

Med hensyn til fart har den overgått min vanlige OSS-favoritt, Inkscape, i miles, og den overgår Illustrator som standard. Selv om det fortsatt ikke kan slå Inkscape for bruk på kryssplattform, jobber jeg i alle fall på Windows.

Jeg blir bare av og til villig i grensesnittet, da lærekurven faktisk er ganske liten. Når det er sagt, tror jeg personlig at fargevalgeren kunne være mye mer intuitiv. Og jeg vil ha et perspektivransformeringsverktøy.

Disse små nitpicks til side, er denne appen definitivt verdt en titt, spesielt hvis du jobber med et lite budsjett. Siden det er på Windows nå, er det en helt levedyktig løsning for plattformer (ikke inkludert Linux) og bedrifter med interne designteam.

Nå, for de av dere som ikke har fulgt med mine vanlige - og litt skamfullt fanboyish - artikler om Affinity Designer, er det hva du kan forvente fra denne appen:

 • Et komplett vektor- og pikselredigeringsverktøy
 • 10 millioner + prosent zoom
 • Ikke-destruktive effekter og justeringslag
 • RGB, CMYK, LAB, Pantone og ICC fargestyring
 • Avansert typografi, inkludert tekststiler og tekst-på-a-sti
 • Uanstrengt PSD, SVG, EPS, PNG og PDF / X håndtering
 • Ubegrenset tavle med forhåndsinnstillinger av enheten
 • Super jevne gradienter og fargekontroll
 • Standard og retina oppløsning piksel forhåndsvisning
 • Ubegrenset og lagringsbar, angre historien
 • Utrolig kraftig eksportmuligheter
 • Symboler, inkludert flere versjoner og nestede symboler
 • Begrensninger for pseudo-responsiv design
 • Grids, guider og avansert snikking inkludert pixeljustering
 • Fullt tilpassbare snarveier.

Merk: Jeg har nettopp stjålet den listen rett fra pressemeldingen ... men det er helt sant. Den er også perfekt tilpasset Mac-versjonen. Serif Windows-utviklingslaget har gjort noe fantastisk arbeid.

Nå sa jeg det var til salgs. Jeg tullet ikke. Både Windows og Mac (nå med de obligatoriske Touch Bar support) versjonene er på salg for rundt $ 40 USD akkurat nå, akkurat her ... vel ... over på nettstedet deres .

Nå trenger jeg å komme opp med en ny nettsideide for bare å designe det for moro skyld.