Bilde det: New York City, 2010; du jobber på heltid som digital designer for en av verdens største reklamebyråer. Lønnslisten er stabil, timene er (litt) fleksible, og du trenger aldri å ta deg hjem med deg. For å søte gryten, er det nok av fordeler-fri swag fra kunder og swanky selskapsselskaper å nyte. Du tar for gitt det faktum at du ikke trenger å bekymre deg for hvor arbeidet kommer fra. Det er andres jobb.

Du elsker jobben din og dine medarbeidere, men noe vesentlig mangler. Kanskje du er misfornøyd med det du designer eller, enda mer frustrerende, kan du ikke ta eierskap over sluttresultatene. Hva er en talentfull, hardt arbeidende webprofessor å gjøre?

... å avslutte jobben din til å jobbe for deg selv er lettere sagt enn ferdig og krever litt planlegging

Det var meg for noen år siden, før jeg startet mitt kreative digitale byrå, og noe som trengs for å endre. I tillegg til de tidligere tiltalte følelsene var jeg ikke en stor fan av å jobbe typisk kontorstid, spesielt på 8 + timer om dagen. Jeg elsket heller ikke spesielt arbeidet jeg gjorde. Det eneste alternativet for meg var å gjøre hoppet til freelance.

Jeg hadde det hele planlagt: Jeg ville avslutte min cushy heltidspost og begynne å jobbe med mine egne kunder, så vel som på min egen webdesign blogg. Jeg vil kontrollere alle aspekter av prosjektene og kunne ha fullstendig eierskap over sluttresultatet. Men å slutte jobben din til å jobbe for deg selv er lettere sagt enn ferdig og krever litt planlegging.

Før jeg dro fra selskapet, trengte jeg en utgangsstrategi. Jeg var ikke i stand til å trekke ut en Jerry Maguire og bare storm ut. Jeg ville forsikre meg om at jeg faktisk hadde penger for å overleve, så jeg kunne fortsatt gjøre ting (du vet, liker, spiser og betaler leie). Før jeg dro fra jobben min, gjorde jeg en liste over alt jeg trengte å ha i orden før jeg flyttet til frilans. Hvis du planlegger å gjøre spranget, er følgende viktig:

 • Penger : Jeg sørget for at jeg hadde nok midler til de bare nødvendighetene til å vare minst 3-6 måneder. På denne måten, hvis arbeidet ikke kom inn, ble jeg ikke hjemløs (som alltid er et pluss). Gjør ditt beste for å planlegge din økonomi så langt i forveien som mulig.
 • Klienter: Gjennom årene har jeg lært at det er ekstremt viktig å nettverket. Hver jobb jeg noensinne har hatt, jeg sørget for å forlate med noen tilkoblinger. Enten det er e-post, telefonnumre eller LinkedIn-tilkoblinger. Ved utgangen min kontaktet jeg alle disse forbindelsene for å fortelle dem at jeg var åpen for forretninger. Sørg for at du holder kontakt med nettverket ditt, ikke bare når du starter en frilansvirksomhet, men gjennom hele din karriere.
 • Portefølje: Sannsynligvis den viktigste boksen for å sjekke var min portefølje. Jeg skulle ikke lande nye kunder eller midlertidig arbeid hvis jeg ikke kunne presentere mine fantastiske ferdigheter. Du må kanskje jobbe litt sent netter eller helger, men sørg for at nettstedet ditt er på toppen av spillet. Ta med alt ditt beste arbeid, (du må kanskje få tillatelse til å bruke det), være personable, klienter vil ansette deg, så markedsfør deg selv, inkludere all kontaktinformasjon og sosiale medier kontoer.
 • Blog: En ting jeg virkelig ønsket å gjøre var å dele min kunnskap om webdesign og utvikling. Så, for meg, er å opprettholde en blogg obligatorisk. Ideen om å blogge om bransjen som jeg elsket og jobbet med morsomme prosjekter, var verden for meg. Jeg kan ikke stress nok hvor viktig en blogg er for virksomheten din. Fra frilansere til store organisasjoner, vil en blogg hjelpe til med å drive trafikk til nettstedet ditt og hjelpe din SEO. Ikke vær redd for å dele din kunnskap: Gjestepost på andre blogger og være aktiv på sosiale medier.

Når jeg hadde spart litt penger, og nettsiden min og bloggen så bra ut, varslet jeg alle i adresseboken om flytten min til freelance. Jeg trakk seg fra jobben min og begynte offisielt som freelancer. Den nyfundne friheten var alt jeg håpet det ville være. Jeg var i stand til å jobbe med prosjektene av mitt valg, i mitt eget tempo. Dette betydde mer tid med venner og familie, samt en god del tid på sofaen med min laptop, i min PJ. Livet var bra.

Full sirkel

Frilanslivet var flott, og hvis du leter etter mer ledig tid mens du jobber med prosjektene du elsker, vil du bli presset hardt for å finne ulemper. Du vil få din frihet og evnen til å godta eller avslå nye kunder som du synes passer. Men jo mer jeg blogget og publiserte designene jeg lager, desto flere klienter kom banket. Det var all suksess jeg hadde håpet på, og jeg hadde stor etterspørsel.

Det kom et punkt der jeg slått ned arbeidet til venstre og høyre. Jeg hadde min fritid og jeg ble ikke borte. Ulempen med all denne friheten hadde imidlertid begynt å avsløre seg selv i den perk jeg alltid hadde ønsket: Jeg brukte for mye tid hjemme. I tillegg begynte jeg å lure på hva som ville skje hvis jeg tok på seg mer arbeid, hyret litt hjelp, og virkelig prøvde å bygge denne frilansevirksomheten inn i flere av et lite byrå eller studio. Jeg var spent på å se hvordan dette kunne vokse.

Hvis jeg tok på alle prosjektene, gikk jeg ned, jeg ville ha flere midler til å tildele til prosjekter, og i sin tur produsere større og bedre nettsteder. Jeg bestemte meg for å bevege meg sakte mot å skape en konsulentvirksomhet. Jeg ville ikke bare jobbe hjemmefra, jeg ønsket et lag, et kontorlokale, og å faktisk forlate huset.

Igjen opprettet jeg en kort liste over obligatoriske bokser for å sjekke før de offisielt tok spranget til en konsulentvirksomhet.

 • Registrer ditt navn: Hvis du vil starte ditt eget byrå eller virksomhet, trenger du et navn, jeg valgte Avex Designs, og registrerte en LLC. Det er noen alternativer for deg her, men jeg følte at en LLC var best for meg. Avhengig av situasjonen og geografisk plassering, kan et annet alternativ være best for deg. Jeg brukte Legal Zoom for å bli registrert, og det var rundt $ 800. Lyder dyrt, men når din LLC eller forretningsenhet er installert, kan du sette opp en bankkonto og begynne å godta betalinger under firmanavnet ditt. Som er et stort pluss. Du kan også dra nytte av skattefeil, avhengig av hvor du bor.
 • Kontorplass: Du kan fortsette å jobbe hjemmefra hvis du vil, men jeg ønsket at NYC-adressen og jeg trengte virkelig en plass i min egen. Det var der et delt kontorlokale kom inn. Det var rimelig og tilbød alle fasiliteter som jeg trengte. Plassen var all inclusive med wifi, konferanserom, øl, kaffe og en flott beliggenhet.
 • Ansatte: Nå som jeg hadde et kontorlokale, trengte jeg noen ansatte til å ta på arbeidsbelastningen. Jeg hyret faktisk en nær venn som var designer, så det var et enkelt valg for meg. Men da vi begynte å sette opp og ta på flere ansatte, brukte jeg tjenester som Indeed og Krop for å finne fantastisk talent.

Bruk mange hatter

Når du hopper fra en ansatt til freelancer og deretter til en grunnlegger av grunnleggeren, begynner du virkelig å ta på seg ulike roller. Jeg var ikke bare å designe og utvikle lenger. Noen roller jeg tok på når jeg først begynte mitt byrå - og fortsetter å ta på: var:

 • Prosjektleder
 • Regnskapsfører
 • Kreativ direktør
 • Menneskelige ressurser
 • SEO spesialist
 • Ekspeditør
 • Kontoadministrator
 • Og mer…

Når du starter ditt eget byrå, vil de første årene være grove. Ikke bare er du ansvarlig for ditt levebrød, men også dine ansatte. Som frilanser måtte jeg bare bekymre seg for meg selv og av og til hvor det neste prosjektet kom fra. Når du driver et byrå, er nummer én ting som holder drømmen i live inntekter. Som med enhver oppstart, er penger det som trengs for å betale regninger, lønn og selvfølgelig betale deg selv.

Til slutt, hvis du ønsker å få det til å hoppe fra en frilanser til å bygge ditt eget byrå, er det noen ting du må gi opp. Forvent at det er mindre tid å fokusere på å implementere faktiske design og forstå at du tar på seg mer av en lederrolle. Personlig får jeg fortsatt god fornøyelse fra å overvåke prosjekter og gi kreativ retning. Men mange vil ikke finne det som oppfyllende, og det er en del av å oppdage din personlige reise. Å jobbe som frilanser var langt av mine minst stressfulle dager. På den annen side, hvis du ønsker å bygge noe større og du har stasjonen til å faktisk gjennomføre den drømmen, kan du gradvis gjøre spranget. Bygg virksomheten din organisk, nettverk, ansett kun ansatte når det trengs, og viktigst, sørg for at ditt nye venture oppfyller.