Venner, Windows entusiaster, og folk som vanligvis bare sitter fast med Windows ... glede meg! Hils deg, for noen ekte konkurranse har Adobe endelig truffet vår plattform. Affinity Photo er her i Beta form, og det ser bra ut. Jeg har hatt en sjanse til å leke med det, og jeg må si at jeg er behørig imponert.

Vel, det er en beta, så forvent noen feil. Men hei, hvis du vil prøve det uten å slippe femti dollar, er det nå på tide.

Nå, hvis du bare har gitt markedsføringsmaterialene et oversiktlig blikk (det var min feil), kan du tenke på dette som et billigere alternativ til Lightroom. Du ville ikke være helt feil, men ... ok ja, fortsatt ganske galt. Affinity Photo er ikke en bildebehandling / batchredigeringsløsning. Det har et RAW-redigeringsmiljø, ja, men det handler om det.

Affinity Photo er mye, mye nærmere Photoshop enn jeg tidligere hadde forestilt meg, med omfattende muligheter for redigering og forbedring av bilder, komposittfotografier, digitalt maleri og mye mer. Som vi webdesignere har en tendens til å gjøre tung bruk av bilder og annen grafikk av denne typen, er dette gode nyheter.

Nå, fordi det er et så flersidig stykke programvare, kommer det sanne geni av veien Affinity apps 'Personas-funksjonen inn i spill. Mens jeg jobbet med Affinity designer, trodde jeg alltid at det var litt kult, men redigering av bilder kommer med mye mer kompleksitet. Å splitte den kompleksiteten opp i håndterbare biter gjør Affinity Photo-grensesnittet enklere å jobbe med.

Men hei, se det selv:

Foto persona

bilde

Se på katten min. Katten min er fantastisk.

Her finner du alle de mest kjente redigeringsverktøyene, som valgverktøy, malerverktøy, og så videre. Det er også der du kan legge til vektorobjekter, tekstlag, og i utgangspunktet gjøre det meste av komposittarbeidet ditt. I de sjeldne tilfellene når du trenger en komplett bilderedigering, kan Affinity-foto gjøre det.

Her er en video, med lov av Gelner Photography, som viser hva slags ting du kan gjøre:

The Develop persona

rå

Dette er din Lightroom-seksjon. Når du først importerer en RAW-fil, blir du først tatt her for å foreta noen og alle innledende justeringer. Den leveres med alle funksjoner du kan forvente fra en RAW-redigering programvare løsning, bortsett fra bildebibliotek ledelse.

The Liquify persona

Gjør flytende

Dette er den delen av appen jeg ville bruke hvis jeg ønsket å få meg til å se ut som Eva Longoria. Eller la katten min se ut som Eva ... du får poenget. Hvor andre apper håndterer denne typen funksjonalitet med et plugin, eller kanskje ett eller to integrerte verktøy, har Affinity Photo dedikert en hel Persona til bare denne typen ting.

Tone Mapping persona

tone-mapping

Du kan kjøre tonekartlegging på et enkelt bilde (RAW-filer pleier å fungere bedre), eller som det siste trinnet for å sette sammen et kompositt HDR-bilde (Affinity Photo har en HDR-fusjonering). Uansett er tonekartingsalternativene svært tilpassbare, og det er mange alternativer å velge mellom.

Dette er åpenbart ikke en komplett liste over funksjoner, da det er for mange til riktig liste. Vi har justeringslag, uansett hvilken ikke-varemerket versjon av Smart Objects heter, de vanlige filtre og lagstiler, og så mange flere.

For å konkludere

Jeg er ganske spent på mulighetene som ligger i å ha en billig profesjonell fotoredigeringsapp tilgjengelig på begge store kreative plattformene. Jeg mener, som en åpen kildekode-fan, jeg fortsatt elsker GIMP, men jeg føler at Affinity Photo er, som sin søsterapp, i en mye bedre posisjon for å tilby reell konkurranse når det gjelder funksjonalitet, markedsføring og støtte på bedriftsnivå.

Ytelsen skal være et problem for en liten stund, men igjen er dette bare en beta. Affinity Designer beta (som nå er på Release Candidate 9) har forbedret eksponentielt over tid, og jeg forventer at det samme skjer her. Dette er definitivt et prosjekt for å holde øye med.

Når jeg er parret med Affinity Designer, kan jeg lett se denne appen som driver et designstudio.