Jeg sto i midten av et rom, trygg på at mitt valg for å gå alle statiske hadde vært en god en. Det er en rolig scene, ingenting kan røre meg.

Det er webområdeeiere som kjører rundt vilt, jager WordPress-sikkerhetsproblemer, samtidig som de prøver å plugge hull, som de tvilsomme gratis pluginene de lastet ned, hadde rippet inn på sine nettsteder.

Jeg ser en mann stå ved vinduet, bashing hodet mot det i et sakte rytmisk tempo. Det er ikke en medisinsk tilstand. Han gjentar bare frekvensen der hans PHP-baserte databasebaserte publiseringsløsning aksepterer nye forespørsler.

Fra hjørnet av øynene kan jeg få frem en kvinne som hevdet sine armer. Hun prøvde å komme inn i rommet. Dessverre ville ingen la henne inn Nettstedet hennes hadde blitt smittet med skadelig programvare, og når noen prøvde å besøke den, var det en advarsel, og oppfordret brukerne til å løpe bort så fort de kunne.

Statisk publisering, oh lykksalig ro. Hvorfor liker jeg deg så mye?

Dynamisk er ondskap

Det er egentlig ikke. Men bære med meg et øyeblikk ...

WordPress er et flott, men komplekst system som i stor grad er ansvarlig for bloggerrevolusjonen i det siste tiåret. Dens sikkerhet track record er ikke det beste og du kan like sin kode eller ikke . Faktum er at det er programvare som kjører på en server med publikum, installert og drevet av folk som ikke burde røre ved en server hvis deres liv var avhengig av det. WordPress fortsetter dette med deres "berømte 5-minutters installasjon". I en ideell verden, vil de anbefale folk uten en anelse å bare bruke deres vertskapsløsning , som er greit. Men da lever vi ikke i en ideell verden.

Tenk deg at du publiserer et nytt innlegg på nettstedet ditt. Hvor ofte endres innholdet? Er det virkelig nødvendig å gjenskape den endelige HTML-utdataen du leverer til brukerne hver gang noen får tilgang til nettstedet ditt? Spør databasen, kjør den gjennom templeringsmotoren, kjør den gjennom plugins, gjeng HTML, leverer. Det er mye arbeid.

Det statiske innholdet ditt skal genereres statisk, levert til de besøkende som det er

Mest sannsynlig vil du ikke merke dette umiddelbart. Men hvis nettstedet ditt plutselig blir populært , er sjansene, det vil ikke skalere veldig bra. Det kunne gå ned. Selvfølgelig er det alternativer for deg hvis du ønsker å være dynamisk og ha den fleksibiliteten. Du kan bruke caching plugins eller til og med fullverdige web akseleratorer som Varnish . For meg er dette bare å kaste store hauger med kode og applikasjoner på problemet.

Problemet er: Det statiske innholdet ditt skal genereres statisk, levert til de besøkende som det er. Det handler om problemet på riktig måte.

Lett for meg å si, ikke sant? Det er ulemper:

  • Statisk genererte sider gir vanligvis ingen måte å vise noe slags dynamisk innhold på.
  • Hvis du trenger kommentarer på nettstedet ditt - en vanlig forespørsel, men hvorfor du vil ha det som ligger utenfor meg, må du ty til eksterne tilbydere som Disqus eller andre kommentatorplattformer. Det er fordeler og ulemper med dette, jeg lar deg bestemme.
  • Hvis du vil at de besøkende skal kunne søke, må du implementere det selv på klientsiden.

Jeg ville virkelig søke å jobbe med min side , så jeg skrev det selv - kan ikke skade for å friske opp den rustne JavaScript. Hvis du har JavaScript aktivert, lastes en liten JSON-fil som inneholder sitemap, og kan forespørres fra søkefeltet opp over. Det er super fort. Prøv det.

Eksternt, kan du bruke Google Site Search .

Hva gjør Jekyll?

Se, det er min Terminal som kjører Jekyll i tjenermodus . Den lanserer en liten webserver, og la oss få meg til å forhåndsvise alle endringene på nettstedet mitt i mine valgte weblesere. Lokalt.

Jekyll-vs-verden-en

Dette er faktisk ganske fantastisk. Oppsettet for en database-drevet CMS-løsning er vanligvis så tungvint at de fleste vil jobbe med live-nettstedet på en server et annet sted i verden. Dårlig for deg hvis du ikke har en Internett-tilkobling. Og vil du virkelig skrive innholdet ditt i en nettleser? Egentlig?

Oppsettet for en database-drevet CMS-løsning er vanligvis så tungvint at de fleste vil jobbe med live-nettstedet på en server et sted

Dette oppsettet er så enkelt at jeg alltid kan jobbe på en lokal maskin og trykke på endringene på serveren min. Jeg la serveren min gjøre bygningen (akkurat som jeg kunne lokalt, men hvorfor ikke) og oppdatere det som er i nettbrettet mitt ... automatisk.

Når en artikkel er ferdig, forplikter jeg bare mine endringer via git. Det er faktisk veldig enkelt å sette opp.

Og det er oh så fleksibelt. Og trygt! Det er hundrevis av plugins å velge mellom for å gjøre morsomme ting med innholdet ditt under byggeprosessen. Sluttresultatet vil alltid være statiske sider - ingenting å bryte inn i.

Hva Jekyll ikke gjør

Med Jekyll starter du med ingenting. Ingenting i det hele tatt.

Det gir deg faktisk mulighet til å generere en veldig enkel blogg-klar side med jekyll ny , men det er bare noe å starte fra og lære strukturen av hvordan et Jekyll-nettsted kan bygges.

Du burde virkelig være interessert i å starte fra bunnen av.

Hvis alt du vil gjøre er å laste ned et tema og begynne å skrive, bør du sannsynligvis gå et annet sted. Prøve Medium , det er en godt designet tjeneste med et stort samfunn, laget for folk som bare vil skrive. Nå kan du til og med publisere direkte til Medium fra den beste redaktøren i verden .

Hvis du tror dette høres ut som mye moro, gå for det. Du vil ikke angre på det.

Fredelig

Så nå sitter jeg her med BBEdit og Ulysses , koding og skriving. Det er egentlig alt jeg noensinne har ønsket. Jeg gjør det i miljøet jeg ønsker å være i. Det frigjør meg.

Jekyll-vs-verden-2

Jeg er tilbake til hvor alt begynte. Jeg har en tekstredigerer, og jeg fyller den med ord. Når jeg er ferdig, lagrer jeg filen og det er det. Jeg kan forhåndsvise til mitt hjertes innhold. Og en gang lykkelig, vil jeg bare begå .

Du vet du vil ha det. Forenkle.

Du vil ikke ha et nettsted som egentlig ikke er deg. Et nettsted fylt med sosiale knapper og widgets og gadgets og analyser og sporingskapsler og bannerannonser og popup-annonser og alt annet som gjør at de besøkende skriker deg langt unna. Generert på nytt hver gang noen besøker nettstedet ditt. Hver. Enkelt. Tid.

Vær den personen i midten av rommet. Perfekt rotfestet, smilende tilfreds.

Denne artikkelen ble opprinnelig postet på tobyx.com , publisert med forfatterens tillatelse.

Utvalgt bilde, statisk nettside bilde via Shutterstock.