Jeg har kanskje lagt merke til en trend eller to i webdesign i fjor.

La meg omformulere det: Jeg bruker mesteparten av tiden min på nettet. Jeg handler, her og arbeidet mitt, og mye av min fritidslesning. Jeg surfer på Internett midt i spill, om du vil se opp informasjon om spillet jeg spiller, eller bare for å underholde meg litt mer fordi min ADD er virkelig så ille. Jeg bruker til og med mye tid leser porteføljesider , hvor designere kommer til å leve ut sine designfantasier.

Og selv med alt det, vet jeg for et faktum at jeg nesten ikke har klistret overflaten på dette store ass-nettverket. Men i mitt hjørne av det - hjørnet domineres mest av vestlige designere - jeg har lagt merke til en trend eller to. Og her er hvor vi er:

Revenge of the Flash

Nei, ikke det Flash. Jeg ønsker. Å se Barry Allen rive verden fra hverandre med sin rene latterlige makt ville være ganske fantastisk.

Jeg tror at vi for tiden er midt i en lett tilbakeslag, selv om få kanskje sier det på den måten. Det er et svar på utviklingen av flat design (og det korte øyeblikket av brutalisme som ville følge). Men i stedet for å lage 3D-klikkbare knapper og knapper på hvert brukergrensesnitt igjen, virker mange som fast bestemt på å gjenoppstå Flash, eller i det minste kaller opp sin ånd og legger den inn i JavaScript-kroppen.

Designere ble veldig fort lei av "flat design" som en stil. Jeg klandrer dem ikke. Mange tok bare et rammeverk som så ut som Material Design, og tenkte ikke for mye om det. I dag, mens mange nettsteder fortsatt er teknisk flate, prøver de å unngå følelsen av flat design, og til og med selve ordet. Deres svar på dette har vært å dra nytte av HTML5 og JavaScript for å animere stort sett alt de kunne tenke på. Tror jeg tuller?

Daniel Archams brutalistisk utseende nettsted Avhenger av JS å jobbe i det hele tatt. Og den har en skjermsparer. Gjør meg ikke feil: det er et kreativt og flott nettsted. Jeg selv omtalt den i Norges månedlige porteføljeartikkel . Men du kan ikke nekte at det er en viss mentalitet på jobben, her.

001

Svaret på flat design har blitt det til flashdesign. Eller noen rare post-minimalistiske ting. Eller en kombinasjon av de to. Denne mentaliteten har resultert i noen flotte og svært nyskapende nettsteder som er unintuitive, utilgjengelige og generelt en smerte å bruke.

Jeg forutser at pendulen vil svinge en gang til (nå er det en sikker prediksjon hvis jeg noen gang så en). Webstandarder fortalere vil sannsynligvis vise seg oppmerksomhet til JS og animasjon generelt, og påpeke noen av de mangelfulle nettstedene som krever at JS skal vise innholdet i det hele tatt. Så vil noen ta det for langt, og grøft JS helt, og kanskje også CSS. Deretter vil det være en tilbakeslag til det.

Jeg er bare for det meste tuller om den siste delen.

Skillet

Jeg føler at webdesign fellesskapet kanskje for en stund blir delt i to. Jeg mener at det allerede er, men det kan til og med bli offisielt. De to primære partiene vil trolig være det jeg kaller The Standardistas og Experimentalists.

Standardistas er dedikert til å sørge for at nettet er tilgjengelig, brukbart og som idiot-bevis som menneskelig mulig. Hvis de kan bygge den uten å berøre JavaScript, vil de. Hvis de kan gjøre det til et statisk sted, vil de sannsynligvis. Fancy animasjoner og effekter blir brukt minimalt.

002

Eksperimentalistene er lei av å være begrenset av teknologien i vår tid. Så vidt de er opptatt av, hvis brukerens JavaScript er ødelagt, eller hvis nettleseren er utdatert, hvem bryr seg? Deres måldemografiske bruker oppdatert maskinvare og programvare. De skal prøve nye ting, fordi de har tenkt å lede den neste bølgen av innovasjon, eller i det minste følge rett bak hvem som leder det.

003

Det er selvfølgelig ekstreme beskrivelser. Enhver god designer vil gjenkjenne egenskapene til begge sider i seg selv. Industrien trenger begge deler. Men da pendulen holder svingende, kan jeg se flere og flere designere velge en bane over den andre til en viss grad. Jeg tviler på at det noen gang kommer til slag, metaforiske eller fysiske, men en konkurranse av slags kan en dag komme.

Variety er ikke bare et magasin

Folk elsker deres bandwagons. Mens noen mennesker er satt på å gå sin egen vei, og andre er satt på å gå, uansett hva som er motsatt flertallet, elsker de fleste en trend. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. I webdesign har trender blitt brukt til å undervise grunnleggende designprinsipper, hjelpe ny teknologi å fange opp, motsette seg dårlig praksis, og så videre.

Sikker på at du vedtar en design trend uten å forstå hva det er for har forårsaket noen problemer. Men jeg vil si at alt i alt har trender presset nettet fremover. Det faktum at en hel masse nettsteder ende opp med å se nesten nøyaktig det samme er trolig bare prisen vi betaler.

At alt er sagt, har jeg sett mye mer variasjon i år enn i tidligere år. Kanskje det er fordi jeg lette etter det, selv om jeg tviler på det. Jeg har alltid lurt etter variasjon, og det har av og til blitt darned vanskelig å finne.

Og så er det kanskje fordi vi har et bredt spekter av trender nå, og folk kommer om bord med dem alle. Kanskje det er fremtiden for webdesign: hvis vi til slutt lager hundrevis eller tusenvis av forskjellige estetiske trender, får vi litt variasjon av den rene styrken av statistikk. Jeg kan tenke på dårligere futures for bransjen.

Over alt tror jeg vi er interessert i interessante tider, og mye debatt. Jeg kan ikke vente personlig.