Hvem visste at et høyskole grafisk designprosjekt kunne forvandle seg til en viral sensasjon over natten?

Tirsdag 22. desember, UK-basert grafisk designstudent Matt Dempsey , 21, lanserte en søt primer kalt Comic Sans Criminal .

Det elegante nettstedet instruerer amatørdesignere hvordan man bruker de mest juvenilske typene i en designers verktøykasse.

Hans freske prosjektet ble tatt på og forårsaket "Comic Sans" for å trene på Twitter onsdag, og fikk nesten 200 000 unike seere i de første 30 timene av lanseringen.

Grace Bello intervjuet Dempsey på vegne av WDD, om hans designbakgrunn, populariteten til Comic Sans Criminal, og typefaces personligheter som han ønsker å gå ut for en øl.

Mer en praktisk guide enn et manifest, kommuniserer sidene med vakker typografi og enkle bilder; for eksempel, en enkel paperclip står inn for Microsoft Word (hei der, Clippy). Dempsey instruerer oss at "alle skrifttyper har en personlighet og en hensikt", og at vi bør velge å ikke bruke Comic Sans for, er, sykehusskilting.

Comic Sans Criminal forteller oss ikke bare fallgruvene med dårlig design, men også de sideprosjektene som vi er lidenskapelige om, kan få stor innvirkning.

Når begynte du som webdesigner?

Vel, jeg er faktisk en grafisk designstudent, 21 år gammel, i det andre året av min grad. Jeg har vært freelancing som webdesigner siden en alder av 14, hvor jeg gjorde det for moro og et par hundre dollar her og der.

Jeg begynte å ta det mer og mer seriøst i etapper, og nå, på fritiden, tar jeg frilansearbeid fra kunder internasjonalt for å bidra til å finansiere min grad.


Wow det er kult. Hvilken skole går du på?

Jeg går til University of Portsmouth i England.


Hvilke av dine favorittprosjekter var det som designer?

Som frilanser trives jeg med å jobbe med prosjekter der jeg redesigner og forbedrer det som allerede eksisterer.

Mitt porteføljeside er latterlig utdatert, slik at jeg ikke kan peke på noen nyere interessante prosjekter, hovedsakelig fordi jeg har svært lite tid til å gjøre frilansearbeid.


Så du nevner på Comic Sans Criminal at du planlegger å lage klistremerker og plakater. Er det noen andre Comic Sans-varer du planlegger å lage?

Vel, for å være ærlig, har jeg blitt helt fanget av hele denne situasjonen. Nettstedet var en del av et selvstudiert universitet og var bare ment å bli sett av et par veiledere i et par minutter. Det faktum at de siste 29 timene har hatt 170.000 unike besøkende og vokser har tatt meg helt overraskende!

Jeg har hatt mange e-postmeldinger som ber om klistremerker / plakater / t-skjorter og har ikke hatt tid til å tenke på hvordan de ville se, hvem jeg ville skrive ut med, hvordan jeg ville distribuere dem osv. Så jeg Jeg får bare tilbakemelding og ideer fra folk for øyeblikket, og så sender jeg dem alle om noen dager, kanskje med mine planer.

Jeg vil trolig holde det på plakat klistremerker og kanskje t-skjorter, men hvis jeg gjorde det, vil jeg gjerne finne en fantastisk skriver; det ville ikke være en slags CafePress-stil nettsted som plasters en enkelt logo på toppen av alle typer varer du kan tenke på.


Var dette opprinnelig et prosjekt bare for moro skyld?

Det var en del av kurset mitt. Kortet var i utgangspunktet å skape et stykke arbeid som fremhevet et problem du følte lidenskapelig om. Så valgte noen mer alvorlige problemer som fattigdom, alkoholisme, verdens sult, etc.

Jeg gikk med noe mer lette med Comic Sans [Criminal]. Jeg tok det imidlertid videre enn de fleste gjorde fordi jeg var opptatt av emnet. Så selv om jeg får et merke på slutten av prosjektet, og det vil gå mot min grad, var hele prosjektet i utgangspunktet et personlig prosjekt som jeg virkelig likte også.


Mange av designerne jeg vet klager over Comic Sans til ingen ende. Det og Papyrus ... Hvordan publiserte du Comic Sans Criminal? Eller har venner gått og publiserer det for deg?

Jeg publiserte det ikke i det hele tatt. Jeg postet den på Dribbble , et nettsted som gjør det mulig for designeren å legge ut utdrag av arbeidsbøker for å få tilbakemelding.

Jeg postet et bilde av noen av klistremerkene jeg hadde opprettet og inkluderte en lenke til nettstedet for alle interesserte å se nærmere på.

Jeg vet ikke hvem som plukket den opp først, men åpenbart noen så det og tweeted om det og det spredte seg som en brann fra da av!


Så du nevnte i Comic Sans Criminal at "alle fonter har en personlighet og en hensikt." Når det er sagt, hvilken skrifttype "personlighet" vil du ha en halvliter med?

Haha, det er et flott spørsmål. Jeg antar at skrifttypene jeg bruker og kjærlighet ikke nødvendigvis er skrifter som jeg vil ha en pint med.

Jeg er en stor fan av Akzidenz Grotesk, forgjengeren til Helvetica, Trade Gothic og Knockout (fonten som brukes på CSC) og Avenir / Gotham, men jeg antar i de fleste tilfeller at disse skrifttypene er mer corporate og seriøse enn det avslappede, morsomme slags person jeg ville gå for en halvliter med! Jeg ville absolutt ikke gå for en halvliter med Comic Sans skjønt.


Ha! Det var en novell utgitt på McSweeneys.net om hvordan Comic Sans går av for å få en øl med Papyrus.

Ha ha! Yup, jeg tror jeg ville unngå den puben.


Skrevet utelukkende for WDD av Grace Bello

Er du en komisk sans kriminell? Hvilke font personligheter vil du henge med? Vennligst del dine tanker under ...