Enten du er en webdesigner, som prøver å vinne nytt arbeid, en entreprenør som markedsfører din webapp eller en bedriftens drone som ønsker å forbedre din karriere, trenger du en blogg. Faktisk er den personlige bloggen nesten blitt et krav til en hvilken som helst webprofessor.

Problemet er at de er en smerte for å holde tritt. Sikker på at vi alle starter godt. Vi starter vår blogg med ett eller to innlegg i tankene. Vi gir imidlertid raskt opp, og siden er igjen for å stagnere.

Problemet er todelt: En, vi går tom for materiale som er verdt å skrive om. To, skrive innlegg er en smertefull prosess.

Hva skal vi da gjøre? Vi vet at innlegging et par ganger i året egentlig ikke er verdt og likevel sliter vi med å gjøre noe mer.

Heldigvis trenger det ikke å være slik. Blogging kan flyte enkelt hvis du bare kan starte og vedlikeholde din skritt. La meg vise deg hvordan.

Starter

Et tomt WordPress-dokument

For mange er den vanskeligste delen av blogging påbegynt. I de fleste tilfeller er denne innledende barrieren på grunn av minst en av to grunner:

  • En følelse av utilstrekkelighet.
  • Manglende inspirasjon.

Dette er de vanligste årsakene jeg hører for ikke å blogge og må derfor adressere hvis du skal bli en profesjonell blogger. Derfor, la oss begynne med å overvinne mangel på selvtillit.

Overvinne utilstrekkelighet

Det forbløffer meg hvor ofte jeg kommer over folk som ikke kan blogge på grunn av sine egne mangler. To av de vanligste uttrykkene for dette er:

1. Jeg vet ikke nok til å blogge. Jeg er ikke en ekspert.
2. Ingen vil være interessert i det jeg må si.

I sannhet inneholder ingen av disse argumentene vann. For det første er det alltid folk som kjenner mindre enn deg. Selv de som ofte liker å lese om andres syn for å bekrefte at de gjør ting riktig.

For det andre tror jeg det er nesten umulig for oss å fortelle hva andre vil være interessert i. Det som virker dagligdags for oss, kan være av interesse for andre. Imidlertid er disse argumentene i de fleste tilfeller symptomer på en underliggende frykt:

Folk kan kritisere meg.

Dette er hjertet av saken. Ved å blogge åpner vi oss selv opp til kritikk og det skremmer oss. Sannheten er at du vil bli kritisert. Alle er. Selv de mest respekterte og populære bloggerne blir kritisert. Faktisk ofte jo mer populær bloggeren, jo mer kritikk mottar de.

Men det faktum at alle får denne typen kritikk, gjør det faktisk et ikke-problem. Hvis alle bloggere får kritikk så blir du ikke bedre eller verre enn noen andre. Du bør ikke la den frykten holde deg tilbake.

Selv når du overvinne din frykt for blogging, trenger du fortsatt å håndtere det andre problemet: å finne inspirasjon.

Å finne inspirasjon

Et av de vanligste spørsmålene jeg har er, "hvordan kommer du opp med emner å blogge om?" Det er ikke et helt overraskende spørsmål siden jeg skriver for en rekke webdesignblogger, så vel som min egen og registrerer daglige lydinnlegg.

Selv om mange mennesker virker lammet når det gjelder å tenke på emner, er det egentlig ikke så vanskelig. Faktisk har jeg flere emner enn jeg noensinne vil ha tid til å skrive. Det er bare et spørsmål om å vite hvordan man skal nærme ideer.

Teknikken jeg bruker er enkel. Uansett hva jeg gjør, spør jeg meg selv om det er verdt å blogge. Hver time hver dag jobber du med ting som er verdt å blogge om. Du trenger bare å åpne øynene dine og gjenkjenne mulighetene.

Ta dette innlegget. Min kone kommenterte hvordan jeg alltid blogget på samme måte og vi snakket om prosessen. På et tidspunkt i samtalen nevnte jeg hvordan jeg alltid holdt øye med emner, og jeg skjønte at denne diskusjonen faktisk var et godt innlegg.

Enten du tilbringer dagen bugsering i IE eller blir frustrert med en klient som ikke vil skrive ut på et design, er det et blogginnlegg i den. Du må bare trene hjernen din for å finne ut disse mulighetene.

En måte å gjøre dette på er å ha en tabloidredaktør i hodet ditt som forteller livet ditt i avisoverskrifter. f.eks. "Frykten og frustrasjonen til IE testing" eller "Client presser designeren til å myrde." Jeg vet at det er dumt, men det hjelper deg med å fokusere på å gjøre arbeidslivet ditt til en historie.

Når du har emnet og tilliten til å starte, er den neste utfordringen å faktisk skrive noe.

Hvordan får man faktisk posten skrevet

Å skrive et innlegg kan føle seg overveldende til tider. Det er vanskelig å vite hvor du skal begynne og kan bare føle deg som hardt arbeid.

Det første du må si er at innleggene dine ikke trenger å være lange. Heller ikke alle innlegg trenger å lese som det var skrevet av Shakespeare. Se på den utrolig populære bloggen Dristig Fireball . John Grubber innlegg varierer fra et par setninger til tusenvis av ord. Noen er hans opprinnelige tanker, mens andre for det meste er sitater fra andre steder. Når det gjelder blogging, er det ingen regler. Nøkkelen er bare for å få skrive.

Dristig Fireball

Ikke alle blogginnlegg må være lange. Ta innleggene på Daring Fireball. De varierer massivt i lengden.

Men for argumentets skyld kan vi si at du ville skrive noe stort som dette innlegget. Å ha en prosess for å jobbe gjennom bidrar til å bryte jobben ned i mer håndterbare biter.

For meg begynner prosessen ved å skrive en oversikt.

Lag en oversikt

En av de vanskeligste delene av å skrive et blogginnlegg er de første setningene. Når du står overfor et tomt dokument, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Den beste måten å unngå dette problemet på er ikke å starte med et tomt dokument i det hele tatt. I stedet begynner jeg prosessen ved å lage en oversikt.

Ved å kartlegge strukturen til innlegget ditt, inkludert overskrifter og hovedpoengene du må kommunisere i hver seksjon, blir ting lettere når du setter deg ned for å begynne å skrive.

Evernote skjermbilde

Evernote er et flott verktøy for å organisere innleggene dine og lage konturer.

Du kan bruke et hvilket som helst verktøy for å lage en oversikt. Personlig finner jeg imidlertid Evernote utmerket for denne typen arbeid. Dette er fordi den beste tiden å skrive en oversikt for innlegget ditt er det øyeblikket ideen kommer til deg. Dette er sjelden når du sitter foran en datamaskin. Fordi Evernote er tilgjengelig på stort sett hver plattform, inkludert din iPhone eller Android-mobil, kan du enkelt sette sammen en oversikt uansett hvor du er. Den vil automatisk sende disse notatene til din stasjonære datamaskin hvor den vil være tilgjengelig når du begynner å skrive.

Med din disposisjon i hånden er det nå mye lettere å starte prosessen med å skrive ditt første utkast.

Bare skriv

Når det kommer tid til å skrive artikkelen din, vil jeg sterkt anbefale at du bare skriver uten bekymring for grammatikk, stavemåte eller lesbarheten til innlegget ditt. Det første utkastet bør være om å få ideene dine på papir så raskt som mulig.

Et annet tips hvis du prøver å skrive en artikkel med rimelig lengde, er ikke å skrive hele greia i ett sittende. Med din disposisjon på plass er det en trivial sak å adressere en seksjon av gangen. Å ta en pause mellom hver seksjon gjør ikke bare prosessen mindre vanskelig, det gir også en mulighet for underbevisstheten til å vurdere hva som skal skrives neste.

For meg er det to uunnværlige verktøy jeg bruker til å skrive disse innledende utkastene. Den første er et distraheringsfritt skriveverktøy som heter synonym . Å ha et rent brukergrensesnitt fokuserer meg på skriveprosessen og forhindrer meg i å bli distrahert av ting som e-post eller twitter. Grunnen til at jeg spesielt liker ByWord over konkurransen er at den også støtter Markdown og vil eksportere som HTML.

Mitt andre uunnværlige verktøy er Dragon Dictate for Mac (det er også a PC-versjon produsert av samme firma). Når du skriver et innledende utkast, finner jeg at diktering av artikkelen er både raskere og bidrar til å opprettholde den uformelle, menneskelige tonen som de fleste blogginnlegg krever.

Dragon Dictate for Mac-nettstedet

Dragon Dictate tillater meg å diktere innleggene mine. Dette øker det opprinnelige utkastet og sikrer en konversasjonstone.

Med det første utkastet ferdig, er neste skritt å lage dine drømmende tanker til et mer lesbart dokument.

Bli kritisk og rediger

Det er ikke noe magisk om redigeringsprosessen. Det innebærer bare å lese gjennom dokumentet som gjør korreksjoner mens du går.

Det åpenbare stedet å starte er med grammatikk og stavemåte. Imidlertid er stil og flyt av et dokument viktig også. Jeg er ingen tekstforfatter, men jeg prøver å få mine innlegg så enkelt å lese som mulig. Det innebærer å fjerne unødvendige ord, holde setninger korte og sikre at språk er enkelt.

En tilnærming jeg har funnet spesielt nyttig er å lese innlegget høyt. Jeg synes å fange mye flere feil og se hvor dokumentet ikke flyter godt.

Ivona tekst til taletjeneste

Ivona er en av mange tekst til taletjenester som kan brukes til å lese tilbake dine blogginnlegg.

Jeg har også begynt å bruke teksten til talefunksjonen som er innebygd i min Mac, for å lese dokumentet tilbake til meg. Ved å lese sammen med datamaskinens stemme finner jeg det lettere å få problemer.

Til slutt løper jeg også innlegget mitt polishmywriting.com som analyserer mine innlegg for grammatikk og stil forbedringer. De tilbyr også et WordPress-plugin for de som bruker den bloggingplattformen.

Polsk Min Skrift

Polsk min skriving (også kjent som "Etter tidsfristen" er et flott verktøy for å stramme opp skrivingen din.)

Ved dette stadiet skal innlegget ditt se i god form. Men du er ikke ferdig ennå.

Etterbehandling av ting

Når du er ferdig med redigering, foreslår jeg en endelig gjennomlasting. Dette vil hente opp eventuelle nye feil som har skapt inn, men gir også mulighet til å legge til passende bilder eller lenker til andre nettsteder.

Det er også punktet der jeg merker innlegget mitt klart for publisering. Som jeg sa tidligere, pleier jeg å markere ved hjelp av markdown heller enn HTML. Det er raskere å skrive og gjør ikke dokumentet så vanskelig å lese. Dette er imidlertid bare en personlig preferanse.

Eksempel på markdown i handling

Markdown er en enkel måte å formatere innlegg som senere kan konverteres til HTML.

Inkluder bilder der det er mulig. Det gjør innlegget mer engasjerende, og jeg har funnet bildet tunge innlegg blir delt mer. Men legg ikke til bilder for bilde skyld. Bruk bare det når det legger til verdi for innlegget.

jeg finner det Flickr bilder merket med Creative Commons-lisensiering, kan være en god kilde til bilder. Imidlertid bruker jeg også mange skjermbilder. Hvis du er mac basert sjekk ut Skitch og Lille Snapper for å ta skjermtak. Skitch gjør opptak og opplasting enklere, men Little Snapper har bedre annotasjonsverktøy.

Lille Snapper

Både Little Snapper og Skitch er flotte programmer for å raskt ta skjermbilder og laste dem opp på nettet.


Vokser i selvtillit

Forhåpentligvis har dette innlegget oppmuntret deg i bloggingstiltakene dine. Det er så lett å gi opp på grunn av selvtillit, mangel på ideer og bare føler seg overveldet av hele prosessen.

Men med tid og praksis kan blogging bli andre natur, og du vil enkelt kunne vise ut kvalitetsposter med relativt liten innsats.