Spør den gjennomsnittlige personen som noen gang har hørt om disse nye fangled-datamaskinene, hva slags datamaskin er best for design, og du får sannsynligvis et svar som dette: "Vel, min kusine gjør Photoshop, og han sier at Mac er den beste."

Apple-merket har blitt nesten synonymt med design, og med god grunn. De satte trenderne og ledet veien i mange år. Noen mennesker ville hevde at de fortsatt gjør det. Sammenslutningen av Apple-produkter og den moderne oppfatningen av design er så dypt forankret i den vestlige kulturen at selv noen av de mest ikke-tekniske menneskene jeg vet tror det er en forbindelse mellom Apple-produkter og gode designere.

Det er nok å få en Windows / Linux-basert designer til å føle seg veldig ensom ...

Da jeg begynte med design, ønsket jeg en Mac. En dag hadde jeg gått inn i den eneste Apple-sertifiserte forhandleren i vår lille meksikanske by, og jeg ble forelsket. Hva kan jeg si? Jeg var tretten år gammel, og lett imponert av skinnende teknologi.

Som en overraskelse for min sekstende bursdag, kjøpte broren meg en datamaskin. Det var et tilpasset skrivebord sendt helt fra Canada. Det var ikke veldig kraftig - og det var mange som det - men denne var min. Jeg glemte ikke min kjærlige kjærlighet til frukten fra Cupertino, men jeg hadde noe å begynne med. Jeg installerte Windows XP pro, og så begynte reisen min.

Siden da har jeg laget nettsteder på alle tre store plattformene: Windows, Linux og Mac. Den enkle sannheten er at når du blir vant til og / eller tilpasser miljøet, kan hvert operativsystem brukes raskt og effektivt for omtrent enhver oppgave du kan forestille deg. Jeg kan være produktiv i nesten alle miljøer så lenge jeg kan installere noen relevant programvare.

Dette betyr at fra mitt perspektiv som bruker er det ingenting galt med Windows. Ok, Windows 8 trenger virkelig startknappen tilbake. Annet enn det, har Windows alltid tjent meg godt, med litt vedlikehold. Gud vet at Linux har krasjet meg ofte nok. Du vil ikke engang vite ordene jeg har brukt til å beskrive Apples lille strandball.

Hvorfor blir Windows så behandlet som den røde lederen av designverdenen? Jeg mistenker at det er fordi oss nerds har en tendens til fandom og / eller idealisme. Dessuten er Microsoft ofte altfor lett å gjøre narr av.

Med mange designere og kodere så langt fjernet fra Windows-miljøet, spurte WDD meg om hvordan det er å utforme på Windows. Jeg skal prøve, kjære lesere. Jeg skal prøve ...

jeg blir sjalu

Jeg kommer ikke til å lyve. Jeg får Mac-misunnelsen ofte nok. Det er ikke bare fordi min erfaring med en Macbook var så ... jevn og rask. Det er ikke bare fordi Apple-maskinvare er så veldig, veldig pen.

Det er fordi ... vel ... Macer får bare mer kjærlighet i form av virkelig kjempebra apps! Åh, Windows har flere av dem, men Mac-appene ... Jeg kan ikke fortelle deg hvor lenge jeg har ønsket å prøve Coda. Jeg ville slippe pengene på det i hjertet hvis det støttet Windows eller Linux.

Eller hva med Hammer ? Seriøst, jeg blir litt lei av PHP inkluderer i mine statiske nettsteder. Jeg elsker konseptet, og jeg vil prøve det ... men det kan jeg ikke. Alt jeg kan gjøre er å lese Elliot Jay Stocks 'vitnesbyrd om appen og gråt på innsiden. (Forresten kan du selge meg nesten alt hvis du kan få Mr. Stocks å si noe fint om det.)

Jeg kunne fortsette, men det var nok å si at jeg ville være mye fattigere hvis noen av disse apputviklerne ville gå på tvers av plattformen.

Windows gjør det enkelt ... noen ganger for enkelt

Windows er kult på den måten at det er et installasjonsprogram for alt. Før jeg kom over min frykt for terminalen, var det teknologier som var rett og slett utilgjengelige for meg, unntatt av automatisert installatør. Å kunne bare installere og kjøre en server med et par klikk, fikk meg til å begynne med å bruke WordPress og andre innholdsstyringssystemer, der jeg ikke hadde vært i stand til ellers.

Tider har endret seg, og jeg har nylig installert og konfigurert Apache, PHP, MySQL og PHPMyAdmin selv (jeg er en stor jente!) På et Arch-basert Linux-system. Jeg ville aldri ha gjort det, skjønt, hvis noen ikke hadde gjort XAMPP enkelt å installere på Windows.

Bare den andre dagen, jeg ønsket å prøve ut ny bloggplattform, Ghost. Det er imidlertid bygget på Node.js, og jeg ville prøve det raskt uten å finne ut hvordan jeg kan lage Node.js på Windows. Heldigvis gjorde de herlige menneskene over ved Bitnami et installasjonsprogram for det.

Dette kan imidlertid gjenopprette, uansett om du er på Windows eller Mac. Å gjøre ting for lett kan få folk (dvs. meg ) til å stole på noen teknologier uten å dype dypere og lære mer om dem. Jeg kunne skrive bøker fylt det jeg fortsatt ikke vet om servere, for eksempel.

Ok, men hva er det beste med å designe på Windows?

Ikke å kaste med filtillatelser. Ahhh ... Jeg tuller. Windows har fordelene. Det er lett tilgang til nye designere og front-end-utviklere (med litt forskning), en overflod av programvare for å prøve ut (selv om jeg fortsatt vil ha Hammer) og samfunnet.

Seriøst ... Windows nerds er ganske hjelpsomme.

Men det beste har ingenting å gjøre med selve programvaren. Å være sittende fast med Windows tidlig tvunget meg til å innse at en designerens viktigste verktøy er i sitt hode. Programvaren kommer og går, men prinsippene for design, mental disiplin og virkelig kreativ problemløsing vil alltid være med deg.

Gud, det hørtes tydelig; men det er sant.

Nå, hvis du unnskylder meg, må jeg slå av datamaskinen min og deretter på nytt, uten annen åpenbar grunn enn det faktum at det ser ut til å fikse alt.

Kan du designe på Windows, eller skal du bruke en Mac? Hva er fordelene med å jobbe med Windows? Gi oss beskjed om dine synspunkter i kommentarene.

Utvalgt bilde / miniatyrbilde, bruk annerledes bilde via Shutterstock.