Mange webutviklere gjør meg sint. Hvorfor? Fordi de bokstavelig talt prøver å gjøre det vanskeligere for meg å bygge nettsteder. Vel, de gjør det vanskeligere å bruke sine nyeste og beste oppfinnelser, uansett.

Ta en titt på noen av disse nye innholdsstyringssystemene for eksempel. Ta en titt på de som er basert på Ruby eller Node.js. Hva er minst en ting de alle har til felles? Du installerer nesten alle dem via kommandolinjen. Innholdsstyringssystemer skal gjøre bygningsnettsteder enklere. Jeg burde ikke installere dem via kommandolinjen.

La oss sette dette i perspektiv: Den eneste grunnen til at jeg noen gang vil røre en terminalemulator i det hele tatt, er at jeg kom inn i Linux i en alder av 15. Siden da har jeg tilbrakt år distro-hoppende, lært inn og ut av ulike arkitekturer, og elsker ideen om rullende utgivelse.

Dette er hva jeg gjorde i stedet for å sosialisere. Dette er hva jeg gjorde i stedet for i utgangspunktet alt et barn kunne gjøre i den alderen. CMS programmerere, ta notat:

Hvis jeg hadde hatt en normal barndom, ville jeg ikke kunne bruke programvaren din.

Ikke bare det, når det kommer til det, vil programvaren din aldri komme igjen. Ikke på en stor måte.

Hvorfor ikke?

Jeg har mistet tellingen av hvor mange ganger jeg har hatt programmører fortell meg om hvordan WordPress er et sakte, oppblåst stykke programvare. De forteller meg at det ikke skaleres bra, at overflod av plugins er faktisk en dårlig ting. Den er for stor. Det er for populært. Det er for gammelt.

Og faktisk, det kan alle være sant, til en viss grad. Likeledes klagerne om jQuery. Snakk med mange eksperter nå, og de vil snakke om det som det var det verste som noen gang skjedde med dem. Det er nå andre rammer. Nye, bedre rammer som er så mye ... mindre som jQuery, antar jeg?

Da får du argumenter om applikasjonsplattformer sammenlignet med vanlig gammel vanlig hosting, og det er en annen ting helt.

Men det er en veldig liten ting om disse "eldre" verktøyene som mange synes å ignorere, i dag. Det kan virke som en ubetydelig sak, i forhold til den vakre nye koden som utviklere skriver nå, men det er viktig for meg: denne programvaren blir s *** ferdig!

En gang i tiden var folk sammen å sette sammen tidlige innholdssystemer, og gi dem vekk til verden. Noen, som Blogger og andre før det, begrenset deg til sine servere, deres plattform. Andre ga koden vekk og forventet at du skulle finne ut hvordan du installerer den med liten dokumentasjon.

Så kom WordPress sammen. De begynte å markedsføre seg selv og deres "fem minutters" installasjonsprosess. De har kanskje ikke vært den første til å gjøre noe sånt, men mannen, de gjorde det riktig.

Plutselig kan din gjennomsnittlige semi-kunnskapsrike datamaskinbruker installere en bloggingplattform på verten av deres valg! Senere skapte de wordpress.com, slik at folk med enda mindre erfaring kunne oppleve at PHP og MySQL-basert glede.

Du ser, ikke alle som lager et nettsted, er programmerer. Mange av oss bygger våre egne nettsteder fordi vi ikke har budsjettet til å ansette noen. Andre er designer-typer: bra på fronten, ikke så bra med den faktiske programmeringen.

Mens innsats for å "lære alle å kode" er edle og alt det, er de ikke realistiske. De fleste av oss skal ikke sette den tid og krefter som kreves for å lære de grunnleggende prinsippene for programmering fordi vi har andre ting å gjøre. Vi har annet arbeid. Vi har hobbyer.

Og hei, husk hvordan jeg tilbrakte tenårene mine med Linux hele tiden? Vel, jeg har venner nå. Jeg vil ikke ha et CMS som krever at jeg kodes i halv funksjonalitet selv. Det er ikke hva de er for. De skal gjøre byggeprosjekter ta mindre tid.

Gi meg et system som lar meg bruke min kunnskap om HTML og CSS for å gjøre nettsteder raskere. Gi meg en som gjør det mens du utnytter ny teknologi og omfavner nye beste praksis, og jeg vil elske deg. Gi meg en som fungerer bra på disgustingly ekspertnivå, men vakkert konstruert, plattformer som Heroku med et minimum av oppstyr, og jeg kan gifte meg med deg. (Jeg sa kanskje .)

Poenget er at din vakre programvare ikke kommer til å gå så langt som mulig, hvis brukerne på midtenivå ikke kan bruke den. Det er folk som ikke engang berører ting som SquareSpace, og de vil ha en tilpasset løsning for deres nettsted. Eller de trenger faktisk en ... og de kommer ofte til oss.

De kan ikke gå til deg fordi du vil belaste dem oppover av ti tusen dollar. Kanskje vet de ikke nok om datamaskiner for å vite at en "webutvikler" er en ting. Kanskje de bare vil ha et veldig enkelt nettsted, og muligheten til å oppdatere informasjon en gang i mellom.

Du tror kanskje nyere generasjoner er mer teknisk kunnskapsrike, men de er det ikke. De er bedre på å tappe på grensesnitt. Spør dem hvordan de grensesnittene er utformet og bygget, og de fleste vil gi et ubekymret skulderkrok. De er for opptatt med å bruke dem til å bry seg.

Jeg tror at forbrukermarkedet for nettsidebygging i lengre tid vil være minst halvt drevet av de av oss som vet bare nok tekniske ting for å komme i trøbbel. Vi, strømbrukerne. Vi, de profesjonelle muddlers.

Så skriv den fantastiske koden som har spratt rundt hjernen din. Skriv programvaren som tar oss inn i det neste tiåret eller århundre. Men når du bygger din neste store ting, som du lager din neste store plattform, og når du arkitekturer fremtiden for webteknologi, vennligst ikke glem oss.

Utvalgt bilde, programvare bilde via Shutterstock.