Den andre dagen kunngjorde datteren min, Sophia, at hun ønsket å sette opp en sitronadefeste .

Å se som hvordan jeg egentlig ikke ville tilbringe den beste delen av helgen min og selge lemonade, prøvde jeg å snakke henne ut av det ved å vise henne hvor mye hun måtte bruke for å kjøpe limonadeblandingen, få koppene, slags ting.

Uansett min beste innsats, var det ingen endring i tankene hennes. Hun ønsket å gå i virksomhet og det var ikke noe jeg skulle gjøre for å stoppe henne.

Så som jeg overgikk til min rolle som venturekapitalist i sin første oppstart av virksomheten . Jeg bestemte meg for at dette i det minste ville være en god sjanse til å lære datteren min om å regne penger, grunnleggende forretningsprinsipper, den slags ting.

Vi satte oss ned med en pute og begynte å skrive forretningsplanen.

Det tok ikke lang tid før Sophia, ble fullstendig opphisset med min innsats for å lære henne om prisstruktur og avkastning, så opp på meg og sa:

"Men pappa, jeg vil bare gi den bort. Våre naboer er så hyggelige, jeg vil bare gi dem limonaden. "

Wow! Hva sier du til det? Hun slo meg med en komplett spillveksler som jeg ikke hadde forventet.

Plutselig hadde lemonadestanden tatt en helt annen betydning.

Så vi fjernet forretningsplanen, hun tegnet et skilt og kona hjalp henne med å blande en potte av limonade.

Akkurat som vi skulle åpne for virksomheten, kom Sophia inn fra verandaen med en krydderminne hun hadde kuttet fra en gryte.

"Kan vi sette mynte i sitronaden?" Spurte hun. special.” "Jeg vil gjøre det ekstra spesielt."

Og med det, på en søndag ettermiddag i et rolig nabolag, var hun åpen for forretninger.

Innen noen få minutter hadde en av våre naboer som hadde hørt om prosjektet, kommet over med 50 cent for å kjøpe et glass limonade. To ganger prisen min datter var opprinnelig planlegger å lade.

"Men det er gratis" sa Sophia henne.

"Det er greit. Jeg vil betale deg for sitronaden " , svarte hun.

Ikke vite hva de skal gjøre med pengene, Sophia satte det i en kopp og satte koppen på bordet (hvor alle kunne se det).

Før lenge kom flere naboer, hver gir henne minst 50 cent. Når en bil skulle passere, ville hun hoppe opp og ned og skrike, "Gratis limonade", og håpet de ville stoppe.

For det meste gjorde de det ikke. Men på et tidspunkt gjorde en og driveren ga henne tre dollar for sitt glass limonade - 1100 prosent mer enn hvis hun hadde gått med sin fars forslag om 25 cent per kopp.

Ved slutten av dagen hadde Sophia gjort en hel del åtte dollar på hennes "frie" lemonadestand.

Da det var alt sagt og gjort, innså jeg at selv om min opphavsrettslæring ikke holdt fast med datteren min, lærte jeg mye om markedsføring.

Her er ni lemonade stativ tips som du kan bruke til å markedsføre dine tjenester:


1. Gi folk noe gratis og de vil føle seg forpliktet til å returnere favør

Når du hjelper noen, skaper det et naturlig ønske om å returnere favør. Som webdesigner, gi nyttige tips om bloggen din, delta i fora som tilbyr råd og hjelpe ikke-designere, dele ideer på Twitter. Ved å gjøre det, vil du ikke bare bygge tillit, men også utvikle relasjoner med potensielle kunder.


2. Gi potensielle kunder en smak av tilbudene dine

Tilbyr gratis temaer eller maler med en enkel oppgradering til "pro" versjoner. Gi gratis lagergrafikk som hint på potensielle identitets- eller merkevarepakker, samtidig som du demonstrerer din kreativitet. Bare vær sikker på å gjøre det bra. Når brukere er begeistret for basisproduktet, er de mye mer sannsynlig å oppgradere.


3. Gjør det "Extra Special"

Ikke bare tilby lemonade. Sett i den ekstra sprig av mynte. Gjør alt du gjør noe "ekstra spesielt" og klienter vil legge merke til. Ikke bare vil de komme tilbake for mer, de vil fortelle sine venner.


4. Ikke vær redd for å fortelle dine "naboer" (nettverk!)

En av de første tingene datteren min gjorde da hun åpnet sitt stativ, var drevet ved siden av og fortelle naboen. Etter å ha fått sin sitronade, ringte han to andre naboer for å fortelle dem om lemonadefesten - begge av dem kom rett over med "donasjoner". Ikke vær redd for å fortelle venner og kolleger om dine tjenester. Du vet aldri, de kan snakke med din neste store klient senere den dagen.


5. Gjør hva du trenger å gjøre for å bli sett

Det var ikke nok å bare sette opp et tegn. Datteren min reklame besto av å hoppe opp og ned skrikende "fri limonade" ved forbipasserende biler. Mens det kan virke ekstremt, virket det. Hvordan skriker du om virksomheten din?


6. Vær vedvarende

Selv om de fleste bilene gikk forbi, ga datteren min ikke opp. Til slutt, etter mange mislykkede forsøk, stoppet en av dem inntektene for dagen.


7. Bygg forventning

Datteren min første kunde visste om prosjektet hennes og var der så snart det åpnet. Ikke bare start ditt nye nettsted, la folk få vite det kommer. Drop tips, vis dem skjermbilder, få dem til å se frem til den store dagen.


8. Finn gode partnere

Datteren min lillebror fortsatte å drikke lemonaden - ikke den beste partneren. Men hennes venn fra nedover gaten var der ute, mens hun hoppet opp og ned, skrikende og doblet til reklameinnsatsen.


9. Annonser din popularitet

Når min datters kopp begynte å fylle med mynter, var folk mer sannsynlig å "donere". Ikke vær redd for å annonsere din popularitet. Legg ned nedlastingsteller, kommenterteller og abonnentnumre på fremtredende steder. Bare vær sikker på at statistikken er høy nok til å garantere litt bragging.


Skrevet utelukkende for WDD av Jim Lodico. Han er freelance kommersiell tekstforfatter og markedsføringskonsulent. Du kan lære mer om hans tjenester på hans nettside www.jalcommunications.com

Hva synes du om disse markedsføringstipsene? Hvordan markedsfører du deg selv? Vennligst del dine synspunkter med oss!