Det er ikke bare meg; Jeg har spurt rundt: Du vil nok være din egen verste klient. Noen gang.

Hver handel har en lignende historie til det punktet der det er nesten kliché: Snekkerens hus faller fra hverandre, mekanikerens bil er en rattlende jalopi, og barberen er en balding chatty fyr som alltid tvinger sine kjære til uttalt, vanskelig liten snakk . Det er bare fornuftig da webdesignerens nettsted vil bli mired i alle slags elendige problemer.

Å jobbe på ditt eget nettsted er utrolig vanskelig! Du har nettopp jobbet hele dagen på andres nettsider, nå skal du gjøre din, på egen tid - gratis. Ugh! Legg til dette trykket på å gjøre ditt "beste arbeid"; du begynner å tenke på utrolige ideer og omfangsskikkende mulighet for at det kan gjøres til glemsel.

Vi er webdesignere - dette mediet er vår melding, men det er også der det meste av vårt fantastiske samfunn bruker mye ledig tid. Presset til å gjøre noe som er utestående kan være ganske knusende. Alt for ofte plager vi oss selv, eller produserer noe som ikke tilfredsstiller.

Du er ikke alene i denne kampen.

Jeg har nylig oppdatert mitt eget personlige nettsted i sin tiende iterasjon. Det er riktig. Jeg har gjort dette ti ganger. De forrige ni ganger har vært den dystre og smertefulle worst-case-opplevelsen jeg snakker om. Jeg har vært en forferdelig klient. Jeg har vært krevende, urimelig, og hadde vage mål. Jeg har aldri gitt dette problemet mye til dette siste arbeidet. Dette er alle symptomer på å være ufokusert, og ser ikke på problemet objektivt.

Hvis dette er noe du har gått om, eller er midt i nå, er det på tide å nærme seg dette prosjektet annerledes enn du ville en kundes nettsted. For versjon 10 for ArleyM.com bestemte jeg meg for ikke å gå på kompromiss lenger. Jeg oppfant noen få grunnregler for meg selv fra første trinn. Dette gjorde prosjektet en glede å jobbe med.

Hver klient er forskjellig (spesielt når klienten er deg!) Vurder å omarbeide disse, eller lag dine egne regler for å passe sammen med prosjektet ditt:

1. ha det gøy med det

Selvforklarende: Hvis jeg ikke liker å jobbe med det, vil jeg ikke nyte sluttproduktet, og jeg vil aldri oppdatere det. Dette er fritiden min. Jeg trenger et personlig prosjekt å være morsomt; dette kan ikke være bare en annen nettside. Jeg jobbet ikke med et mål eller en frist, så jeg hadde frihet til å gjøre denne regelen: øyeblikket dette arbeidet blir en drudgery, vil jeg gå og gjøre noe annet. Jeg kommer tilbake til dette når jeg føler meg inspirert og pumpet om det igjen.

2. Bryt dine egne regler

Dette går hånd i hånd med trinn ett. På jobben holder jeg god praksis i tankene: skriv ren semantisk kode, og gjør et profesjonelt produkt verdig til kundens penger. Jeg forholder seg til følgende regler for arbeid, noe som ikke alltid er morsomt. Hjemme burde jeg ikke holde meg til disse begrensningene. Browser hacks? Sikker! Rotete kode? OK! Gjøre gale upraktiske ting? Jepp! Jeg er sjefen på denne nettsiden, så jeg vil bryte regler hvis jeg har lyst til det.

3. Gjør noe nytt

Hvis du er som meg, er det noen eksperimenter og teknikker som du har vært kløe for å prøve. Jeg liker å tenke på mitt personlige nettsted som en sandkasse på produksjonsnivå. Du tar på litt ny teknikk, eller prøver noe som aldri har blitt gjort før, vil gjøre nettstedet ditt morsomt, og til slutt vil du score litt trafikk fra dine jevnaldrende. Jeg tok mye tid og tenkte på forskjellige ting jeg ønsket å prøve på mitt eget nettsted. Jeg skrev om ti ting jeg gjorde på min forside på dette innlegget. Bonusen til dette er at den vil strekke deg og gjøre deg bedre for klientprosjekter også.

4. Vær enkel

Tendensen er å over komplisere ting i awesomeness navn. Husk det enkle olde-timey-prinsippet: Slip tidlig, slipp ofte. Du kan iterere og legge til på nettstedet ditt - dette er ikke skrevet, du forplikter ikke dette arbeidet for ettertiden. Tenk på bestemte problemer på ditt nåværende nettsted som du prøver å løse, og løse dem. Nettstedet ditt trenger ikke å være alt for alle når det starter. Dette høres kjent ut? Vi lager krav og mål med kundene også! Det er skjønnhet i enkelhet.

5. Gå lett på inspirasjon

Med så mange fantastiske gallerier der ute som Dribbble, Awwwards, Best Whatever, etc. er det altfor lett å få inspirasjon overbelastning. Jeg finner egentlig vanligvis inspirasjon counter produktive. Noen ganger ser jeg arbeidet så godt at jeg begynner å føle meg som "det er alt blitt gjort", eller "det blir gjort bedre enn jeg noensinne kan oppnå", eller noe annet anti-inspirerende motproduktivt tull. For meg er inspirasjon god til å tenke på linje med en bestemt følelse eller estetikk som en klient er ute etter - men for et personlig prosjekt vet jeg allerede hva jeg liker, og jeg har vanligvis en god ide om hvordan jeg vil at nettstedet skal se, føle og jobbe. Tvinge deg til å lukke alle disse fanene, og få hodet ned.

Disse reglene er ikke for alle, men ånden til dem kan være verdt å vurdere. Jeg vet at jeg er en "Produksjon" fyr, men det er viktig å huske at jeg også er Kontoforvalter, Prosjektleder, Innholdskoordinator og Klient for mitt eget nettsted. For noe arbeid jeg noen gang gjør for meg selv i fremtiden, vil jeg først skrive ut et sett av begrensninger som dette.

Starter

Det første trinnet er nøkkelen. Ha en rimelig gjøremålsliste. "ArleyM.com redesign" satt i Gmail-oppgavelisten som et massivt, skremmende element i svært lang tid. Har du et toordsposter på listen som representerer en utrolig mengde tid og krefter? Det er et veldig umotiverende utgangspunkt som jeg fant ut. Bryt den gigantiske tingen ned i handlingbare trinn, helst oppgaver som kan gjøres på mindre enn en time. Når du begynner å gjøre fremskritt på noen av listedata, begynner kreativiteten å snøball og arbeidet blir enkelt.

Fortsett

Den dårlige nyheten er at du aldri har gjort jobben på nettstedet ditt. Tenk på det som noe kontinuerlig i en tilstand av fremgang. Uansett om du er en forferdelig klient til deg selv, eller en fantastisk en, vil du alltid være din viktigste klient, og som sådan fortjener du regelmessig og konsistent oppmerksomhet.

Jeg prøver å gjøre tid hver uke for å se på polering av noen detaljer, eller skrive blogginnlegg, eller bare delta i samtalen andre steder online. Min kompis Andy Patrick er veldig god til å holde hans side frisk. Hans siste personlige redesign i personligheten fikk litt oppmerksomhet i nettgallerier, og han har hatt en jevn respektabel mengde trafikk. For mange mennesker er dette selve definisjonen av suksess, og et nettsted som har nådd målet - men Andy er fortsatt tilpasning av piksler og detaljer. Denne lille, men regelmessige oppmerksomheten vil holde nettstedet ditt fra å omdanne til det store, ubemerkede rotet du startet med. Ikke vær den designeren som stadig skraper og gjenoppbygger fra bunnen av (stol på meg, jeg gjorde det i årevis!), Hold prosjektet levende og utvikle seg med konsistent kjærlighet. Andys tilnærming har inspirert meg, og jeg har en liste over de neste tre faser for å oppgradere nettstedet mitt over tid.

Er du pumpet? Klar til å rocke denne tingen nå? Min siste bit av råd er å forlate datamaskinen, ta en blyant og pute og gå et sted langt borte fra glødende skjermer og bredbåndstilgang. La kreativiteten flyte og komme tilbake med en plan.