Det kan komme en tid du blir for vellykket som frilanser og må avgjøre om du foretrekker søvn, penger eller hodepine. Trinnet til å bli et studio med mer enn en person kan være et mareritt ... eller veldig givende. Ikke alle kan gjøre det, og ikke alle vil gjøre det. Så, hva skjer hvis du blir tvunget til å utvide virksomheten din?

Når jeg får ut et visittkort fra noen jeg kjenner, er en ensom frilanser, og de lister sin posisjon med sin "designstudio" som "CEO", jeg må le: sikkert, det er et styre for design i designstørrelse studio. Dette er menneskene som drømmer stor av berømmelse og formue, men kan ikke se forretningsmessige endringer i designbransjen. Det er ikke en lett overgang når du er ansvarlig for en annen person du må betale, håndtere og samarbeide. Kast i økt forretningsansvar og det økende tapet av kreativ tid, og du har conundrum mange vellykkede frilansere ansikt.

Overgangen

For meg var min første foray i verden med å danne et studio fra å være en enkel frilanser, ikke et oppdrag om å være for opptatt, men en målbevisst avvei av engasjement og en unik vri på design / illustrasjonsstudio og et kreativt representasjonsfirma ( å være en agent for andre reklamer). Ideen ble født i en enkel tispe i en pub med et par styremedlemmer til en kreativ organisasjon vi frivillig for.

Den administrerende direktøren for organisasjonen overheard oss ​​snakker om et gruppeprosjekt for flere styremedlemmer som ville gjøre oss alle litt penger. Han konfronterte oss og ba oss omdanne prosjektet til organisasjonen, så inntektene ville gå til organisasjonen. Vi var ikke så fornøyd med den ideen, og som et par uker gikk forbi, med mer insisterende nudging fra regissøren, bestemte vi oss for å ta deg tid til å satse på frivillig arbeid for å hjelpe andre reklamer - mange av dem vi hadde møtt og følt de var ikke fortjent til hjelp - og vi ville sette tid og krefter inn i ideen vi hadde diskutert.

I disse dager, i New York City, var porteføljebøker fortsatt den foretrukne metoden for å vise sitt arbeid, og det måtte bli tapt på ettermiddagen og hentet neste dag. Jeg hadde fem porteføljer, slik at jeg kunne dekke reklamebyråer med 100 eller flere kunstdirektører litt raskere. Hvis en portefølje ble kalt inn for en avgang, så hadde jeg mer å slippe andre steder. Det tok mye tid og krefter, og sykkelbudsjettavgiftene for å få dem til å bære porteføljer til forskjellige avgangspunkter var ikke i budsjettet. Min enkle idé: Hvis jeg må løpe rundt, slippe av og plukke opp porteføljer, kan jeg like godt inkludere en samling av designers og illustrators arbeid. Hvis jeg ikke fikk jobben, ville kanskje noen andre i gruppen og i hvert fall få 25% avgift for å være agent.

Med to andre tidligere styremedlemmer, en designer og en illustratør, satte vi opp virksomheten vår, trykte kort, leide en postkasse i Flatiron-bygningen og samler tre porteføljer med 14 designers og illustrators arbeid. Det tok ikke lang tid for en partner å kaste seg ut ved å aldri ta en portefølje hvor som helst og manglede partnerskapsmøter. Den andre partneren bailed, syntes det var for mye arbeid (han ble beholdt som illustratør og ble en av de største produsentene). Så arvet jeg studio ... og hodepine.

Å være sjefen

Det tok ikke lang tid for de 14 reklamene som var representert av studioet å bli skåret ned til 10 ... og deretter 8. Etter måneder med porteføljen dropper offs, samtaler, lunsjer og tigger, klarte jeg å vinne over Ogilvy og Mather-annonsering. Det tok en illustratør ti minutter å ødelegge alt. En designer bestemte seg for at han kunne gjøre det bedre alene og begynte å kontakte alle klientene jeg hadde fått, så han ikke måtte betale en provisjon. En annen illustrator trengte en venn hver dag og ville ringe om morgenen for å finne ut om han skulle få noe arbeid den uken, og en designer holdt på å ringe en vanlig klient direkte for å sikre at han fikk jobben, noe som førte til stor vreden fra andre designere i studioet. Disse er dessverre ikke de mest smertefulle minner.

Til slutt, antall reklamer, som var overblown fra begynnelsen, selv med tre samarbeidspartnere for å håndtere alle, doblet til et håndterbart nummer, og de som var igjen var virkelig profesjonelle. Likevel var det driften av virksomheten som tok opp mesteparten av tiden min. Jeg hadde jobbet en avtale med en stor forlegger som hadde en hel avdeling tom på grunn av oppsigelser og gjort en avtale, utveksling av leie for designarbeid. Jeg måtte installere mine egne telefonlinjer og levere mitt eget utstyr, men det fungerte bra og det var god plass til de andre designerne og illustratørene.

Jeg måtte takle kontoer, skatter, betalinger, faktureringer, samlinger, PR, drop offs, pick ups, kundeservice og ta ut søpla. Jeg handlet med min egen design tid for penger, og håpet at studioet ville vokse og jeg kunne ansette assistenter og annet personell, slik at jeg kunne komme tilbake til å være kreativ.

Flere større kreative agenter snakket med meg om en fusjon ... eller hellere absorberer meg, men det som drepte studioet mitt, endte jeg med å ta et tilbud med et stort selskap som kjørte en dumper med penger opp til huset mitt, så jeg vet aldri hvis jeg noen gang ville ha fått tilbake til å være kreativ og gi opp noen av det morsomme ansvaret.

Leksjoner lært ... den harde måten!

Når du er en sjef, når du kan ansette, og blir tvunget til å skyte folk, når dine beslutninger må være basert på virksomheten din og ikke vennskap, medfølelse eller favoriserer, vil du vite hvorfor noen frilansere ikke vil å drive en bedrift. Når du er skrudd av en gammel venn og mister mye inntekt, eller du må be om unnskyldning til en klient for vennens oppførsel, eller til og med å brenne dem og se vennskapets slutt, så og da, vil du vite hvorfor noen reklamer vil å bli i sitt eget lille kreative herskende.

Design er den eneste profesjonelle virksomheten der profesjonelle ikke respekteres (på grunn av dette argumentet), betalinger må slettes fra noen klienters uvillige hender. Avgifter forhandles etter det faktum, en åtte år gammel jente som vant en fingermalingskonkurranse er plutselig smakfilteret klienten har lagt over kreativiteten, og må levere et produkt som vanligvis er utformet av komiteen, men ta alt ansvar, ikke for suksess, men for feil. "Det er et vidunderlig magisk sted! Ønsker du å øke mengden av det du får hver dag?

Skal du ta spranget?

Etter at jeg ble startet fra min siste store bedriftsposisjon, måtte jeg finne ut mine styrker og hva ville jeg gjøre med resten av karrieren min. Jeg hadde lykke til freelancing og jobber med stabsstillinger. Jeg hadde bedriftens stilling i syv år. Jeg var vant til en viss rytme i mitt liv. Jeg hadde noen tunge hitterkontakter, og tanken på å starte det gamle studioet var fristende. Teknologi hadde imidlertid gjort det enklere å gjøre det. Det var ingen porteføljebøker å bære, ikke behov for FedEx i de fleste tilfeller og mange forretningsprogrammer for å hjelpe deg med de morsomme greiene å drive en bedrift. Jeg ringte det til et "virtuelt studio" bestående av fotografer, designere, illustratører og animatorer jeg hadde møtt gjennom hele karrieren min. Denne gangen ble jeg ikke lurt med provisjonsprosent. Jeg ville sitere, forhandle og trafikk prosjektene. Jeg skutt for 50% denne gangen.

Dessverre, av samme grunner jeg ble oppstart, fikk kontaktene mine - alle jevnaldrende i alder og erfaring - også oppstart. Deretter blåste lavkonjunkturen ut av kontroll, og jeg anser meg selv heldig å ha overlevd det på en unik freelance basis. Lærdommen fra det er:

Timing og tøff

Det ser ikke bare trender for designinspirasjon når du er i forretnings-freelance eller studio. Økonomiforskiftene vil gi deg beskjed om hva slags år du skal ha. Når økonomien begynner å synke, er den kreative industrien den første hit. Det er også det siste å gjenopprette, noe som er motsatt grunnleggende forretningsregler for å øke virksomhetenes annonsering og sosiale medier når virksomheten faller.

Hvem du vet

Det er folk som kjenner deg og stoler på deg som vil gi deg prosjekter. Hvis de er på utkikk etter arbeid, må du også forsøke å få tillit til den nye erstatningsmannen, samt holde kontakten med vennene dine når de prøver å etablere seg igjen.

Lær forretningsbaserte

Andre morsomme leksjoner du vil møte hvis du våger å utvide virksomheten din, har å gjøre med svært ikke-kreative ting ... og det er det som dreper moroa med å være kreativ. Hvis du kan ansette en regnskapsfører for å møtes med en gang i måneden for å betale regninger, balansere bøkene og sende ut fakturaer, så er det en stor del av de morsomme tingene som er borte!

En regnskapsfører vil også kjenne til lovligheten ved å bruke frilansere på stedet og andre regler for arbeidsgivere. Du bør også starte med å snakke med en regnskapsfører for å se om du har råd til en ansatt. Det er mange kostnader involvert med ansatte.

Ha en visjon om din fremtid

En studio-eier jeg møtte for mange år, kjørte sin virksomhet ut av sitt hjem. Hun hadde en stab på fem personer, inkludert en sekretær som gjorde regnskap og andre administrative oppgaver. Hun satte opp kjelleren sin for å være komfortabel og det var der de jobbet. Ved lunsjtid lagde hun et måltid for alle. Jeg tror hun har nå et profesjonelt rom i sentrum, et større stab, ikke matlaging lunsj, hater pendling og savner "gamle dager". Noen ganger må du veie hvor stor du vil ha.

Dedikere deg selv

Hvis du bestemmer deg for å utvide virksomheten din, og du har vurdert hvordan det vil påvirke familielivet, drep noen fritid, sukk hver bit juice fra årene dine og skal gjøre det, så gjør det hele veien! Gjør engasjementet, få finansiering for det første året i virksomheten (anslå dine utgifter og sørg for at du kan dekke dem selv om du ikke har noen klienter det første året) og komme i gang på dag ett.

Ikke ansett venner

Dette er en tøff fordi alle elsker en fri tur til suksess, og det er venner du virkelig vil hjelpe. Nå er dette ikke alltid tilfelle, men en god generell regel (se "Lærdomme lært ... den harde måten"). Du må se gnisten av ønsket om å oppnå i dine ansatte. De burde være folk du anser god nok til å være partner, for en dag, med tanke på deres engasjement for bedriften din, kan de være. Det er det en stor medarbeider håper på.

Nærheten du deler med noen, kan bare ende opp som en hindring for å jobbe sammen. Det er bedre å styre bort med mindre du er villig til å sette livet ditt inn i vennens hender ... helst har du og levd å takke dem.

For å konkludere

De fleste nasjoner tillater fortsatt at enkeltpersoner streber og lykkes i sine egne virksomheter. Regelen med å jobbe hardt og høste fordelene er sant. Timene er lange, du svetter bøtter og du mister litt av din sjel. Selv om dette er en kreativ virksomhet, som du elsker og liker, er det en bedrift, og jo større er virksomheten, desto mer virksomhet må du gjøre. Til slutt kan du kanskje rettmessig ha "administrerende direktør" på visittkortet ditt.