Det var veldig vanskelig for meg å finne en jobb rett ut av college - stedene hvor jeg ønsket å jobbe, var ikke ansatt, og mange av de andre jobbene virket ikke riktige for meg. Etter flere måneder med å søke og vente på telefonen bestemte jeg meg for å ta sjansen. Jeg hadde gjort litt freelancing gjennom videregående og høyskole og bestemte meg for at jeg ville trekke hjem og frilans full tid.

Jeg hadde en strategi og jeg hadde alt planlagt ut. Jeg gjorde det egentlig. Det gjorde ikke noe, skjønt.

Arbeidet jeg gjorde i et forsøk på å bli lagt merke til (og betalt) fikk absolutt ingen oppmerksomhet. Jeg mener, jeg kjøpte et nettsted og fikk liten eller ingen visninger i uker. Jeg prøvde mitt vanskeligste, og jeg tror på min beste dag jeg fikk kanskje 150 visninger, og kanskje 20 folk på min e-postliste.

Min strategi virket bare ikke.

Den lyse siden var imidlertid at arbeidet jeg gjorde for moro, fikk mye mer anerkjennelse enn jeg trodde det ville, og det ble til slutt en del anstendig penger. Hvem ville ha tenkt?

Hvorfor være strategisk?

Å ha noe organisert og planlagt ut for noen mennesker. Det er hva ekspertene forteller oss om å gjøre. Jeg hater overraskelser, så jeg likte ideen om å ha noe å se frem til, heller enn å føle at jeg tok en tur i mørket. Dessuten er det mye lettere å fortelle folk du jobber med i din webdesignvirksomhet enn det er å fortelle dem at du ikke har noen anelse om hva du gjør, men du håper det fungerer.

Å skape en strategi hjelper deg å være forberedt. Du vil ikke bare la deg løs og håpe noe skjer eller fanger på. Selv når jeg gjorde min primært kreative / morsomme ting, planla jeg det fremdeles. Tenk på det som dette - hvor ofte kan du åpne Photoshop (eller programmet av ditt valg) uten plan eller ide om hva du skal gjøre og så ende opp med å skape noe spektakulært? Jeg vet at jeg ikke kan. Webdesignere, designere, arkitekter, malere og andre reklamer har alle en slags plan eller en slags skisse før de kommer inn i utviklingsfasen.

Strategien er hva noen tror på betaler regningene. Nå skal jeg si at det er opp til personlig fortolkning, men hvis du har en plan, og det er fornuftig, så er du langt foran noen som ikke har noen anelse om hva de gjør. Noen folk kommer sammen og bestemmer seg for at de vil lage en blogg fullpakket med designinspirasjon og andre kreative artikler, eller de vil lage merkevarepakker for små bedrifter. Dette er gode ideer som må ha en strategi bak dem ... eller gjør de?

Hvorfor være kreativ?

Mens jeg absolutt hater overraskelser, hadde jeg ingen anelse om hvordan å skape en god strategi. Mine var helt for strenge og ga meg ikke en sjanse til å være helt kreativ. Hvis jeg ser tilbake på det jeg gjorde, strategiserte jeg ting til selve benet. Målet mitt var ikke å få flere Twitter-tilhengere, men det skulle ha 100 nye tilhengere i uken.

Målet mitt var ikke bare å lage et nettsted, men det var å lage tre typer freebies i uken og få en viss mengde folk til å laste dem ned. Å tenke slik, la ikke rom for feil, som jeg likte, men det ga heller ikke anledning til mulighet. Hvis resultatene ikke var som forventet, var det feil.

Nå, hvis vi husker, sa jeg det jeg gjorde for å ha det litt moro og være kreativ, ble lagt merke til mye mer. Jeg har to teorier for det:

  1. Mens jeg fortsatt hadde en strategi, var jeg kreativ. Jeg strategiserte ved å si, "Hei, jeg ser folk spørre hvordan å lage denne typen effekt i Photoshop, la meg lage en screencast-video og sette den på nettet." Det var det. Ingenting annet, egentlig. Jeg skrev ikke engang et transkripsjon (som jeg ville gjøre i fremtiden). Ideen her er at jeg ga min "produkt" tid til å sitte og puste og være seg selv. Kanskje med min andre ide, var jeg for involvert. Over-strategisering kan være død av enhver strategi. Du må gi ideen din tid til å strekke seg ut og vokse og finne ut hva annet det trenger å være. Du kan ikke skape noe og umiddelbart forvente at det skal være noe mer. Spesielt når det var så generisk som min over-strategiserte ide. Det er et problem med å prøve å være for involvert.
  2. Folk som kreativitet. Å gjøre noe nytt, eller tilsynelatende nytt, smiler på. Jeg tror det er massevis av psykologiske ting vi kan utforske her, men i utgangspunktet er ideen at folk er tiltrukket av ting som er nye, som er forskjellige, som er unike. Tenk på designerne som skiller seg ut til deg mest eller musikerne og selskapene som kommer og kommer. Har de ikke alle noe nytt eller unikt å tilby? De fleste ganger gjør de, og de fleste ganger begynner de med å betjene en liten nisje, som umiddelbart ble tiltrukket av det. Så da de ble eldre, og fikk litt mer tilbakemelding, fant de ut hvordan de skulle gjøre det til et monster-tenk på Macintosh tilbake da de først startet. Noen av de største nettstedene, produktene, musikerne, osv. Kom omtrent ganske mye ved et uhell (med liten eller ingen strategisk støtte).

Vinneren er…

Jeg sier ikke at det er ille å ha en strategi, men jeg sier det er forferdelig å overbevise noen ting. Det er også vanskelig å sette en strategi bak en rent kreativ idé. Strategier er ekstremt viktige for produkter eller tjenester som kommer med strengt å løse et problem.

De fleste app- og programutviklere har funnet et problem og utviklet noe app for å prøve å hjelpe. For eksempel, med disse høye gassprisene lurte jeg på (og håpet) det var en app der ute som kunne fortelle meg hvor nær den billigste gass var. Jeg hadde et problem og trengte en løsning. Nå fortjener en strategi for å sikre hvordan man får det foran folk som vil bruke det og hvor mye de kan være villige til å betale for noe sånt.

Ting å være forsiktig med prøver å skape et problem for vår kreativitet å løse. For en, er du sannsynligvis boksing din kreativitet opp. Min lyse ide rett ut av college var å skape rimelig alt design for små bedrifter - jeg hadde annonser, jeg hadde gjort forbindelser, men jeg satte kreativiteten i en lane-småbedrifter. Jeg fulgte bare små bedrifter på Twitter, og min portefølje hadde bare ting for små bedrifter.

Det hørtes riktig, men jeg har laget den strategiske beslutningen uten å la kreativiteten min finne sin egen måte. For det andre, å være kreativ er en veldig sensitiv ting - du kan ikke bare presse den på alle og forvente at de vil like det. Noen ganger er det best å bare sette din beste fot fremover og se hva du får og gå derfra.

Jeg vet at dette går mot alt som alle andre har lært deg. Helvete, det går mot alt jeg ble lært, men noen ganger må vi ta risiko og finne ut hva som ender opp med å jobbe for oss. Ta tilbakemeldingen, dyrk den og gjør noe bra.

Føler du at denne teorien om kreativitet er sant? Hva er resultatene dine når det gjelder strategi vs kreativitet?